Hirdetés

George R. R. Martin ismét beszélt a következő Trónok harca könyvről

|

Nem, megjelenési dátum továbbra sincs a The Winds of Winterhez.

Hirdetés

A Trónok harca szerzője, George R. R. Martin mostanában többször is nyilatkozott, többek között a rajongók toxikusságáról is, most éppen új helyzetjelentést adott arról, hogyan halad A tűz és jég dala könyvsorozat hatodik részének, a The Winds of Winternek a munkálataival. Emellett arról is beszélt, hogy a sorozat következő regényei miben különböznek majd az HBO-n nagysikerrel futó adaptációtól.

Hirdetés

Martin saját blogján tett közzé egy új bejegyzést, amelyben először beszélt az írási folyamatáról, és kitért egy korábban már említett koncepcióra, amely a kétféle írófajtáról szól: az építészről és a kertészről. Az előbbi az, aki egy történet minden részletét megtervezi előre, míg a kertész bár ismeri a történet főbb részleteit és pontjait, hagyja, hogy az idővel változzon és fejlődjön. Martin nem titkolja, hogy ő az utóbbi kategóriába tartozik.

Általában tudom, hogy hová tartok... a végcélok, a nagy történések évek óta a fejemben vannak... A tűz és jég dala esetében évtizedek óta, ha pontos akarok lenni. Az ördög azonban a részletekben lakozik, és néha bizony megváltozik a talaj a lábam alatt, ahogy a szavak megformálódnak a papíron.

Mindezek után a továbbiakban a The Winds of Winterről beszélt, és arról, hogy a készülő regény miben fog különbözni a 2011 és 2019 között futó HBO-sorozattól.

Amit az utóbbi időben egyre inkább észrevettem, hogy a "kertészkedésem" egyre távolabb visz a tévésorozattól. Igen, néhány dolgot, amit az HBO-n a Trónok harcában láttatok, a The Winds of Winterben is látni fogtok (bár talán nem egészen ugyanúgy)... de a többi, a könyv nagy része egészen más lesz.

Martin arról is elmélkedett, hogy a rajongók várhatóan megosztottak lesznek a tekintetben, hogy a könyv és a tévésorozat melyik változatát részesítik előnyben:

Kétségtelen, hogy ha egyszer befejezem, hatalmas vita lesz arról, hogy a történet melyik változata a jobb. Egyeseknek tetszeni fog a könyvem, másoknak viszont a tévésorozat. És ez rendben is van. Attól viszont tartok, hogy a rajongók egy bizonyos része annyira dühös amiatt, hogy a hatodik könyv megírása milyen sokáig tart, hogy készek arra, hogy az elolvasása nélkül is teljesen utálják. Ez elszomorít, de nem tehetek ellene semmit. Csak megírom a legjobb könyvet, amit csak tudok, és remélem, hogy amikor megjelenik, a legtöbb rajongó mindentől függetlenül olvassa el majd.

Az író azt is szerette volna tudatni a rajongókkal, hogy csak azért, mert a történet egyik változatának a végét látták már, nem jelenti azt, hogy az ő elbeszélésében minden szereplő sorsa ugyanúgy kőbe van vésve:

Egy dolgot mondhatok, elég általánosságban ahhoz, hogy ne spoilerezzek el semmit: nem minden karakter, aki túlélte a Trónok harca végét, fogja túlélni A tűz és jég dala végét. És nem minden karakter fog meghalni benne, aki meghalt a Trónok harcában.

Ti hisztek még a könyv megjelenésében? Vagy már elengedtétek?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.