Hirdetés

George R. R. Martin fontos dolgokat árult el a Trónok harca spin-offokról

|

Az író szerint nemcsak egyszerű spin-off szériákról lesz szó, hanem feltárják majd A tűz és jég dalának egy bővebb univerzumát.

Hirdetés

Nem oly régen beszámoltunk arról, hogy az HBO nem hajlandó búcsút inteni Westerosnak. A felfogadott írócsoport már elkezdte írni a négy különálló spin-off szériát, melyekről bővebben akkor még nem nyilatkozott senki. Ám most a könyvek szerzője, George R. R. Martin úgy döntött, hogy ellát minket új információkkal.

Hirdetés

Az író tisztázott pár apróságot a négy várományossal kapcsolatban:

Az új szériák Westeros (Tolkien kifejezésével élve) "másodlagos univerzumának" részei lesznek, egy olyannak, amit én teremtettem A tűz és jég dalának...Egyik új show sem követi majd a spin-off klasszikus értelmezését. Itt nem egy-egy kiemelt karaktert követünk majd tovább. Minden tervben lévő koncepció prequel, azaz inkább előzmény lesz, mint folytatás. Néhány nem is Westerosban játszódik majd. Tehát nem "spin-offok", hanem "prequelek", de én inkább úgy szeretem hívni őket, hogy "jogutód show-k".

Martin arról is beszélt, hogy nincsenek állandó segédírói a négy jelöltből, hanem mindegyikkel dolgozik külön-külön és együtt is a forgatókönyvön, attól függ, hogy milyen periódusban jár a projekt. Sőt, még azt is elárulta, hogy egy ötödik forgatókönyv is függőben van egy még meg nem nevezett író segítségével. Így fogalmaz:

Az HBO elárulta az első négy íróm nevét, és kétségtelenül elárulja majd az ötödiket is, amikor minden le lesz zsírozva. Ő egy igazán remek választás volt, nagyszerű író és ember egyben. Elion, Lindán és rajtam kívül nem hiszem, hogy van olyan ember, aki annyira ismerné és szeretné Westerost, mint ő.

Ugyan Martin reménykedik abban, hogy mindegyik forgatókönyvet kisképernyőre lehet majd vinni, azért próbál két lábbal a földön is maradni:

Nem valószínű, hogy mind a négy (vagy öt) tervet véghez tudjuk vinni. Legalábbis nem azonnal. Amivel már megvagyunk, az a négy - vagy öt - pilot forgatókönyve. Hogy ebből mennyit forgatnak le, azt még nem lehet tudni előre.

Martin mesélt arról is, hogy a következő könyv már folyamatban van, a The Winds of Winter. De többet erről nem árult el.

Júliusban visszatér a Trónok harca a 7. évaddal!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.