Hirdetés

Gore Verbinski és Roger Deakins animációs filmet készítenek

|

A Rango sikerét látva kíváncsian várjuk.

Hirdetés

A kétszeres Oscar-nyertes operatőr, Roger Deakins és a szintén akadémiai díjazott Gore Verbinski újra együtt dolgoznak, nem is egy, hanem egyből két projekten, amit maga a rendező jelentett be. Szűkszavúan nyilatkozott a Collidernek, de annyi azért kiderült, hogy mindkettő animációs film lesz, amelyek közül az egyik egy musical.

Hirdetés

Legutóbb a Rango készítésekor dolgozott együtt Verbinski és Deakins. A számítógépes animációt alkalmazó western során egy kaméleon sivatagi kalandjaiban osztozhatunk, ami 2012-ben elnyerte a legjobb animációs filmnek járó Oscar-díjat.  

"Két animációs filmen is dolgozok, amikről még nem igazán beszélhetek. Két különböző forgatókönyvet írok, mindkettő animációs, nem westernek, viszont az egyik egy musical… Őt [Roger Deakinst] hívtam először, hogy 'Roger, benne vagy?' Felvázoltam neki gyorsan az egyiket, úgyhogy vissza fog térni és segít nekünk"

- mondta Verbinski.

A 2016-os Az egészség ellenszerének bukása óta Verbinski nem készített filmet, aminek csak a 40 millió dolláros gyártási költségeinek valamivel több mint a felét sikerült összeszednie. Nemrég derült ki az is, hogy a Netflix számára filmet készít George R. R. Martin Sandkings című könyve alapján, úgyhogy nem fog unatkozni az elkövetkezendő időkben.

Deakins korábban olyan meséknél segédkezett még, mint a WALL·E, a Croodék és az Így neveld a sárkányodat. Akkori élményeiről így mesélt:

"Sok időt töltöttem a Rangóval és az Így neveld a sárkányoddal, még azelőtt, hogy bármilyen animációs munkát végeztek volna, és a film kinézetéről, stílusáról és hangulatáról beszélgettünk. A WALL·E-n együtt dolgoztam Andrew-val [Stanton, a film rendezője - a szerk.], mert szerették volna minél jobban megteremteni az élőszereplős hatást, nem csak a vizuális stílusban vagy a világításban, hanem abban, ahogy egy valódi kamera mozgása különbözik egy számítógép által generált kameramozgástól. Az Így neveld a sárkányodat 2. során volt egy elég hosszú előkészület, amikor megterveztünk egy teljes színpalettát, hogy milyennek szeretnénk látni a filmet. Átbeszéltünk a kameramozgás stílusát és minden mást."

Reméljük, már nem tart sokáig a titkolózás, és kiderül, hogy A kör és A Karib-tenger kalózai rendezője milyen újdonsággal tér vissza.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.