Hirdetés

Hamarosan látogatható lesz Csernobil egyik legikonikusabb helyszíne

|

A sorozat jóvoltából egy újabb helyet nyitnak meg a turisták számára.

Hirdetés

Az idén májusban elstartolt Csernobil-széria hatalmas népszerűségnek örvend mind a mai napig, amit mi sem bizonyíthat jobban, hogy az egyik leghíresebb filmes szavazói oldalon, az IMDb-n a második legjobb sorozattá tornázta fel magát (ha nem vesszük figyelembe a dokumentumsorozatokat). Ennek apropóján rengetegen keltek útra és nézték meg saját szemükkel is a világ legnagyobb emberi katasztrófáját, az ukrán beszámolók alapján gigászi százalékban megnőtt a turisták száma. Néhányan közülük csak bohóckodni, illetve meggyalázni mentek el, de legtöbben tényleg a szívszorító élményt szerették volna átélni testközelből. Az utóbbiaknak jó hír, hogy egy újabb helyszín nyílik meg a látogatás szempontjából, amely rendkívül izgalmasnak és hidegrázósnak ígérkezik.

 

Hirdetés

Az amerikai CNN beszámolója szerint az ukrán elnök által jóváhagyott program keretein belül nem csak új útvonalakon tekinthetjük meg Csernobil környékét vagy éppen a szellemváros Pripjatyot, hanem egészen az erőmű belsejébe merészkedhetünk, hiszen hamarosan a híres, sorozatban is látott vezérlőtermet is megnyitják. Ez a helyszín kissé rizikósabb a többinél, hiszen csak "pár" fal választ el minket a robbanás helyétől, emiatt is az ide látogatók speciális védőfelszerelésben nézhetik csak meg és kétszer fognak radiológiai vizsgálaton átesni a rövid túra után.

Az ukrán hatóság szerint ez egy nagy lépés lehet, hogy az ország negatív hírneve megváltozzon, mi viszont egy kissé azt érezzük, hogy ezzel átesünk a ló túlsó oldalára. Ti mit gondoltok, részt vennétek egy vezérlőtermi túrán vagy ez már nektek is sok lenne?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.