Hirdetés

Hans Zimmer Ben Affleck miatt fordított hátat a DC-nek

|

A zeneszerző nem volt teljesen elégedett Affleck alakításával.

Hirdetés

Tavaly sokan szomorúan vették tudomásul, hogy Hans Zimmer bejelentette, miszerint hátat fordít a szuperhősfilmeknek és a Batman Superman ellen - Az igazság hajnalával le is teszi azt a bizonyos lantot. Ebben persze közrejátszhatott az is, hogy világ körüli koncertturnéra indult (amiből idén repetázik, többek között nálunk is), valamint Christopher Nolan Sötét Lovag-trilógiája után már Az Acélemberre is vonakodott rábólintani, és ez az attitűd a két szuperhőstitán összecsapásának az aláfestésén csak még jobban érződött. Egy friss interjú szerint azonban maga Ben Affleck is közrejátszott Zimmer távolmaradásában.

Hirdetés

Az Oscar-díjas komponista éppen online Mesterkurzusát promotálta, amikor szóba került, hogy miért is fordított hátat a szuperhősfilmeknek.

Úgy éreztem, hogy mindent elárultam, amit Christian [Bale - a szerk.] tett. Tehát úgy véltem, egyfajta hűséggel tartozom azoknak a filmeknek.

Maga Zimmer lényegében ezalatt az interjú alatt elismerte, hogy miért tette meg társkomponistájának a már az Acélemberen is vele együtt dolgozó Junkie XL-t, aki Batman zenei témáiért felelt Zack Snyder mozijában.

Hónapokig próbáltam dűlőre jutni Bennel. Az a Batman, akit én ismertem, az Christian volt és Ben másképp játszotta. És ezt nem tudtam eléggé elhessegetni magamtól. Számomra Christian Bale figurája mindig is teljesen megoldatlan volt. Mindez az első filmben legelején kezdődött, amikor látta meghalni a szüleit. Alapvetően mint egy értelmi fogyatékos. Ben karaktere sokkal korosabb és pokolian dühös, de mégsem éreztem benne azt a fájdalmat, mint Christian játékában. Pedig pont ez volt az a fájdalom, ami miatt érdekelt.

A rajongókat némileg megosztja, hogy ki is volt a hitelesebb Batman, de Affleck dolgát megnehezíti, hogy az eddigi egy film, ami körülvette, nem volt a legjobb és ez az ő performanszára is rányomta a bélyeget, míg Bale egy egész trilógiában tudta megrajzolni karaktere ívét. Egyébiránt Zimmer nem csak Bale-hez maradt hűséges, hanem a rendező Christopher Nolanhez is: a 2014-es Csillagok között mellett az idén érkező Dunkirk zenéjét is Zimmer szerzi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.