Hirdetés

Idén 10. alkalommal rendezik meg a Mozinet Filmnapokat

|

Többek között a Sundance, a Velencei és a Berlini Filmfesztivál díjazottai is láthatóak lesznek a Filmnapokon.

Hirdetés

A Mozinet Filmnapok, amit idén kereken 10. alkalommal fognak megrendezni, nem pusztán a Budapesten és környékén élő filmrajongók számára okozhat felhőtlen pillanatokat, hanem a többi magyar nagyváros lakójának is. Hiszen a belvárosi Puskin mellett egészen pontosan tizennégy város mozijában (szépen sorjában: Békéscsabában, Debrecenben, Győrben, Kecskeméten, Miskolcon, Nyíregyházán, Pécsett, Szegededen, Szentendrén, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen, Tapolcán és Veszprémben) fogják megtartani ezt a fesztivált.

 

Hirdetés

Az idei Filmnapok a koronavírus-járvány ellenére is ugyanolyan érdekes és több másik fesztiválon díjazott alkotásokkal várja az érdeklődőket, mint a korábbi években. Leginkább az Éles tárgyakból vagy a Kisasszonyokból megismert Eliza Scanlen nevével fémjelzett Amíg tart a nyár keltheti fel a nézők figyelmét, ami egy elit mintadiák és egy kisstílű drogdíler nem éppen mindennapos szerelmét mutatja be. Emellett új mozival jelentkezik A messzi dél vadjai rendezője, Benh Zeitlin is, cím szerint a Wendyvel. Ez egy modernebb stílusban leforgatott Pán Péter-filmnek felelne meg leginkább, de a közösségi média árnyoldalaiba betekintést engedő Sweatre, a sertések sorsára rávilágító Gundára, a milliókat gyógynövényekkel kezelő Jan Mikolášek életét bemutató Sarlatánra vagy éppen a '60-as évekbeli szovjet kutatóintézetre fókuszáló DAU. Natashára is érdemes lesz majd odafigyelni.

A X. Mozinet Filmnapok most csütörtök, vagyis október 22. és 25. kerül megrendezésre. A bemutatott filmek mellett a budapesti Puskin moziban különféle előadásokkal, beszélgetésekkel is várják az embereket, akik között olyan nevek fognak feltűnni, mint Tamás Gáspár Miklós filozófus, Demetrovics Zsolt addiktológus, a humorista Kormos Anett vagy éppen Szirmai Gergely. Ti terveztek ezen részt venni?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.