Hirdetés

Idén karácsonykor érkezhet az újabb Downton Abbey-film

|

Addig a tea is lefő és a porcelánt is leporolják.

Hirdetés

Azon lehet vitatkozni, hogy mennyire "izgalmas" sorozat a Julian Fellows (Gosford Park) által kreált Downton Abbey-sorozat, de az bizonyos, hogy pont kiállása, úri modorossága miatt vált a világ minden részén hatalmas sikerré. Még a stábot erősítő Oscar-díjas Maggie Smith elmondása szerint is a sorozat indulása előtt nem volt gond kimerészkedni az utcára, de azután a legváratlanabb helyeken rohanták le a rajongók. És a népes rajongótáborba a nemrég sajnálatosan megözvegyült II. Erzsébet, angol királynő  is tartozik, aki nem egyszer véleményezte a sorozat pontosságát, korhűségét. A hat évadot megélt és szépen lezárt sorozat végül hosszú évek után 2019-ben kapta meg a különálló mozifilmjét. Ez inkább egy 2 órás ráadás epizód volt, de a rajongók kielégítésére tökéletesen megfelelt és a mindössze 13 millió dolláros költségvetésből végül világszerte majd 194 milliót termelt vissza, 96-ot csak Észak-Amerikában. Ezek után nem is volt kérdés, hogy érkezik a folytatás.

Hirdetés

Hugh Bonneville (Sztárom a párom, Paddington 1-2), Robert Crowley megformálója még februárban nyilatkozta, hogy a forgatókönyv kész és minden készen áll a forgatásra. De persze azért még akkor voltak akadályok:

Ha mindenki, akinek felajánlják az oltást elfogadja azt, akkor filmet fogunk csinálni.

Úgy fest, hogy ez megtörtént, ugyanis a film a múlt héten elkezdett forogni, amelynek forgatókönyvéért ezúttal is az első részt jegyző, valamint a sorozat showrunnere, Fellows a felelős. A visszatérők, mint Bonneville, Michelle Dockery, vagy Jim Carter mellett új arcok is csatlakoznak, mint Hugh Dancy (Hannibal), Laura Haddock (A Galaxis Őrzői 1-2), Nathalie Baye (Kapj el, ha tudsz!) és Dominic West (300, Drót), egyelőre meg nem nevezett szerepekben. Új rendező dirigálja a második felvonást és az első részt jegyző Michael Engler helyére az Egy hét Marilynnelt jegyző Simon Curtis ült.

A film producere, Gareth Naeme mindenképp reménytelinek és különösen fontosnak tekinti az újabb epizód létrejöttét.

Miután egy kihívásokkal teli év áll mögöttünk, távol a családtól és a barátoktól, óriási megnyugvást okoz számunkra,  hogy szebb idők várnak ránk és hogy a következő karácsonykor ismét találkozhatunk a Downton Abbey hőn szeretett szereplőivel.

Persze az első film végét figyelembe véve kérdéses, hogy valamilyen formában még találkozhatunk Maggie Smith közkedvelt karakterével és csípős beszólásaival valamilyen formában, vagy ezt a részt már teljes egészében nélküle képzeljük el. Mindenesetre ha a koronavírus nem szól közbe, akkor a Crowley-család eljövetelét a karácsonyfa alá kapjuk, a kitűzött premier ugyanis 2021. december 22.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.