Hirdetés

Így kelt életre Nivellen a Vaják 2. évadában

|

Akik szerint egy szörny lehet szép, azoknak muszáj látniuk ezt a videót, amiben bemutatják, hogy miként alkották meg a Vaják egyik legpofásabb bestiáját.

Hirdetés

A Vaják 2. évadában a legnagyobb fejlődés a jelmezek és a CGI terén érhető tetten, aminek legékesebb példája kétség kívül az első epizódban megismert Nivellen karaktere. A mestereknek ugyanis a Trónok Harcából jól ismert Kristofer Hivjut kellett egy valóságos medvedisznóemberré varázsolniuk. Hogy jól működjön a szemfényvesztés, a készítők a tradicionális technikákat keverték számítógépes effektekkel, ezáltal egy olyan hús-vér lényt alkotva, amelynek valóságosságát egy percig sem kérdőjeleztük meg.

Hirdetés

Nivellen tragikus történetét a Szépség és a Szörnyeteg inspirálta, de a Vaják ezt a maga módján forgatta ki és tette a szó legjobb értelmében szörnyűségessé. Az átok sújtotta monstrumot talán némiképp meglepő módon főként valódi jelmezekből és maszkokból alkották meg, egyedül az arc az, ami teljesen CGI. Hivju viccesen megjegyezte, hogy ő ugyan próbálta medveszerűre ráncolni a képét, de ez nem jött össze neki, így maradtak a vizuális effekteknél.

"Hosszadalmas folyamat volt Nivellen fizimiskájába belerázódni. Érezni lehetett, hogy sok-sok ember közös munkájából jött ő létre. Ezelőtt nem volt még alkalmam ehhez hasonló jelmezbe bújni, így Barrie Gower és a lenyűgöző csapata egy teljes öntvényt készítettek a testemről, amire a jelmezt építhették, így olyan tökéletesen illett rám, mint egy kényelmes kesztyű. Úgy is mondhatjuk, hogy közvetlenül rám építették. Éreztem, hogy ki tudom magam fejezni benne. Nagyszerű volt együtt dolgozni Paullal, a mozgáskoordinátorommal, akivel medvéket és vaddisznókat figyeltünk meg, hogy tanulmányozzuk a mozgásukat. Próbáltunk állati, ugyanakkor úrias mozdulatokat találni, elvégre Nivellen mégiscsak egy úriember. Mi több egy szórakoztató, egy showman. Olyan paradoxon volt ez, amivel élveztünk eljátszani. Imádtam, hogy igaziból megcsinálhattuk."

Nivellen életre keltésének teljes folyamatáról az alábbi videóban láthattok és hallhattok bővebb részleteket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.