Hirdetés

Így lett Mark Hamillből a Joker

|

Az akkoriban Luke Skywalker szerepe miatt híressé vált Mark Hamill kapta meg a lehetőséget, hogy életre keltse Joker karakterét a készülő Batman: The Animated Series sorozatban. De miért épp a Star Wars sztárjára esett a választás annak idején?

Hirdetés

A Batman filmek talán leghálásabb szerepe a vicces rosszfiú, Joker bőrébe bújni, hiszen Jack Nicholson és Heath Ledger is igen emlékezetes alakítással véste be magát az emlékezetünkbe. Nem is csoda, hogy sokan önként is elvállalnák a szerepet. Mark Hamill elmesélte a The Hollywood Reporternek adott interjújában, hogyan válhatott ő Joker hangjává.

Hirdetés

Majdnem egy évtizeddel a Star Wars: A Jedi visszatér után olvasta az újságokban Mark Hamill, hogy új Batman animációs sorozat van készülőben. Mivel hatalmas Batman rajongó volt, és szeretett volna egy rosszfiú bőrébe bújni, rögtön szólt az ügynökének, hogy szerezzen neki valamilyen szerepet. Például Kétarc, Hugo Strange, vagy Agyagpofa. Egy epizódszerepet kapott is a Heart of Ice című részben, mint Mr. Freeze főnöke, Ferris Boyle.

És bár emiatt meghallgatásra sem kellett elmennie, viszont a Joker szerepéért már próbára tették, mire is képes. Már előre eldöntötte, hogy sajátos Jokert szeretne megformázni, ami a régi képregények színpadias, vicces figurájából merít, nem pedig egy Jack Nicholson féle bohócból. Úgy ment el a meghallgatásra, hogy tudta, a Star Wars főszerepe miatt úgysem fogja megkapni, mivel az alkotók nem szívesen alkalmaznak egy olyan színészt, akiről mindenkinek az a bizonyos messzi-messzi galaxis jut eszébe.

Rájöttem, hogy nincs rá esély, hogy Luke Skywalker megkapja Joker szerepét. Ez valamilyen szempontból felszabadító érzés volt a meghallgatáson, hiszen végig arra gondoltam, hogy úgyse engem választanak. Eldöntöttem, hogy a legjobb Jokerré válok, amit valaha hallottak, és nagyon meg fogják bánni, hogy mégsem alkalmaztak.

Nagyobbat nem is tévedhetett volna Mark Hamill, hiszen rögtön megkapta a szerepet. Andrea Romano, a sorozat szinkronrendezője később elmondta, hogy Mark Hamill nevetése volt az, ami teljesen meggyőzte. A színpadi szereplése miatt, amikor Mozartot alakította az Amadeusban sok ideje volt gyakorolni a kacagást, ami a Joker meghallgatásán is nagy hasznára vált.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.