Hirdetés

Ilyenek voltak a ’90-es évek filmes kvízei

|

Újabb évtizedet összegeztünk - mutatunk is pár érdekességet a kérdések-válaszok terén.

Hirdetés

A végére értünk az 1990-es évek filmes kvízeinek! Számítottunk rá, hogy ez az évtized még több olvasót fog hétről-hétre berántani a kérdések-válaszok világába, de így is meglepődtünk a produkált számokon. Persze ez a Ti érdemetek is, akik már az év elejétől velünk játszotok (és ha minden jól megy, akkor nem csak online, de személyesen is rendezünk majd Puliwood kvízeket). És még mielőtt belépnénk a 2000-es érába, megosztunk veletek pár érdekességet erről az elmúlt 10 kvízről.

Hirdetés

- Az első trükkösebb kérdés a Tortúrához köthető, amikor azt kérdeztük, hogy a gonosz Annie Wilkies melyik lábfejét törte el kalapáccsal Paul Sheldonnak. 7003-an találtátok el a helyes választ (vagyis mindkettő lábfejét), szűk 6000-en viszont a jobbra és több mint 4000-en a balra voksoltatok.

- Több mint 1000 ember jelölte meg helyes válaszként a Debrőit, amikor A bárányok hallgatnak-ból dr. Hannibal Lecter bora volt a téma. Nagyon reméljük, csak poénból (ugye?)…

- Sokan azt gondolták, hogy a Schindler listájában Amon Goeth-ét, vagyis a koncentrációs tábor vezetőjét nem más színész alakította, mint Johann Wolfgang von Goethe. (Aki ugye Az ifjú Werther szenvedései vagy éppen a világhírű dráma, a Faust szerzője.)

- Meglepően nagy visszhangot kapott az 1993-as A pusztítóból idézett kérdés, miszerint kit takar a címbéli megszólítás. Legtöbben eltaláltátok a helyes választ, vagyis Sylvester Stallone karakterét, de nem sokkal maradt el a szavazatokban Wesley Snipes figurája.

- A Sok hűhó semmiért kérdésnél (kicsoda a főszereplő?) két válasz is helyes volt, és mindkettő Kenneth Branagh-t jelölte.

- Ennél egy fokkal őrültebben állítottuk össze a Ponyvaregény kérdését (Marsellus Wallace hogy néz ki?), hiszen mind a négy válasz - Hogy?; Hogy mi?; Fekete; Kopasz - helyes volt.

- Viszont a Bad Boys: Mire jók a rosszfiúk? esetében már más volt a helyzet. A kérdés a film egyik legikonikusabb mondatára fókuszált - "Csak semmi pánik… négerek vagyunk" -, amit viszont kevesen találtak el. Inkább (több mint 8000-en) a "zsaruk vagyunk"-ra voksoltatok. Az a fránya PC kultúra, mi?...

- Hasonló a helyzet az 1996-os Mission Impossible-nél is (ebben az évben melyik MI-film jelent meg?), hiszen 500-zal több szavazat érkezett a második filmre, mint az elsőre.

- 1998 és egy elképesztően megmosolyogtató érdekesség. A kérdés Steven Spielberg háborús filmjének címére apellált (mi volt a neve a megmentésre váró közlegénynek?). És hiszitek vagy sem, összesen 3, azaz három szavazat jött arra, hogy Haroldnak hívták a karaktert.

- Szűk 900 ember szerint Thomas Dipshit volt Thomas Anderson, vagyis Neo neve a Mátrixban.

- 1999-ben jelent meg Stanley Kubrick legutolsó filmje, a Tágra zárt szemek (aminek bemutatójára már nem tudott elmenni, mert szívinfarktusban elhunyt). Mégis sokkal több voks érkezett arra, hogy a harmadik filmje volt ez a mozi.

Ennyi érdekességet szedtünk most össze a '90-es évek filmes kvízeiből. Ha pedig minden jól megy, akkor jövő héten már a 2000-es éra legelső kvízével várunk Titeket. Játszatok velünk továbbra is!

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.