Hirdetés

Az IMAX visszavesz a 3D-s vetítésekből

|

Meglepő bejelentést tett nemrég az IMAX vezérigazgatója: ezentúl kevesebb 3D-s vetítésük lesz, és inkább a hagyományos 2D-re fektetnék a hangsúlyt.

Hirdetés

Nagyon úgy tűnik, hogy végéhez közeledik a 3D-s láz, hiszen rettentően kevés az olyan film, amihez tényleg hozzáad az élményhez a térhatású-technológia (Avatar, Gravitáció), a legtöbb, konvertált filmen pedig nagyon érződik, hogy csak a még több bevétel reményében készült el a 3D-s változat, emellett pedig rettentően zavaró sokszor a sötétebb, elmosódott kép. Éppen emiatt, valamint néhány felmérésnek köszönhetően az IMAX Entertainment vezérigazgatója, Richard Gelfond nagy bejelentést tett: innentől kezdve visszavesznek a 3D-s premierek számából, és jóval több sima, 2D-s változatot terveznek vetíteni egy filmből.

Hirdetés

Legfrissebb példának Gelfond Christopher Nolan nemrég bemutatott háborús filmjét, a Dunkirköt hozta fel, amely csak és kizárólag 2D-s verzióban tekinthető meg, ám ennek ellenére mégis vonzza a tömegeket az IMAX-vetítések. Olyannyira, hogy az innen származó pénz az első hétvégi bevételeknek közel negyedét adta ki. Gelfond azt is hozzátette, hogy a Warner soron következő IMAX-alkotása, a Szárnyas fejvadász 2049 is kizárólag 2D-s vetítésekkel mutatkozik majd be októberben.

Persze ez a bejelentés még csak az Egyesült Államokra érvényes, de kitudja, talán nem kell sokat várnunk arra, hogy a többi ország moziüzemeltetője is átvegye ezt a kezdeményezést.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.