Hirdetés

Itthon is mozikba kerül Sundance és Cannes sikerfilmje!

|

A Robert Redford nevéhez fűződő, amerikai függetlenfilmeket felvonultató Sundance Filmfesztivál idei győztese, a Beasts of the Southern Wild hamarosan a magyar közönséghez is eljut.

Hirdetés

Az amerikai kritikákat összegyűjtő rottentomatoes.com oldalon a film jelenleg 90%-os tetszési indexszel rendelkezik, de ami még inkább figyelemre méltó, hogy a 8.8 pontos átlagértékelés (a 10-ből) is igen magasnak számít. A korábban csak rövidfilmeket készítő, mindössze 29 éves rendezőben, Benh Zeitlin-ben a legtöbben Terrence Malick (Az őrület határán, Az élet fája) méltó örökösét látják. Az amerikai terjesztési jogokat 2 millió dollárért megvásárló Fox Searchlight az Oscar-hajrában is reményeket fűz a filmhez – egyes vélemények szerint nem csak a legjobb film, rendezés, forgatókönyv és operatőr, hanem a legjobb női főszereplő és filmzene kategóriában is komoly esélyes lehet az alkotás. Az utóbbi azért különösen meglepő, mert Zeitlin egy tapasztalt nagy öreg felkérése helyett a zenét másodmagával szerezte, és kizárólag amatőrökkel dolgozott: a főszerepet alakító Quvenzhané Wallis például a forgatáskor mindössze 5 éves volt.

A szerdától néhány Los Angeles-i és New York-i moziban futó Beasts of the Southern Wild megtekintésére a hazai közönségnek sem kell sokáig várnia: magyarországi debütálása a 9. Jameson CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon lesz 2012. szeptember 14-23. között, majd az ezt követő hónapokban kerül országosan mozikba a Mozinet Kft. forgalmazásában. /Mozinet/

Oldalak: 1 2

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.