Hirdetés

J.K. Rowling jó döntésnek tartja, hogy nem váltották le Johnny Depp-et

|

Az írónő szerint helyes döntést hoztak akkor, amikor megtartották Johnny Depp-et a Legendás állatok folytatásának címszereplőjeként.

Hirdetés

Az utóbbi időben rengeteg hollywoodi hírességnek kellett szembenéznie múltbéli helytelen viselkedésének következményeivel, ami több sztárnak is pontot tett a karrierje végére. Johnny Depp esete ugyan az enyhébb kategóriába esik, de nagy port kavaró viharos válása feleségétől, Amber Heardtől sokaknál kiverte a biztosítékot, mikor Heard beszámolt sérelmeiről. A színésznő nem csupán a válást, hanem egy távoltartási végzést is követelt arra hivatkozva, hogy házasságuk folyamán Depp nem csak verbálisan, hanem fizikailag is bántalmazta.

Hirdetés

Ezt követően ment a dobálózás egyik oldalról a másikra és már nehéz volt eldönteni, hogy kinek is van igaza valójában. Végül az egykori házaspárnak sikerült megegyeznie és egy közösen publikált nyilatkozatban kijelentették, hogy egyikük sem hozott fel koholt vádakat pénzügyi nyereség céljából. Ezt bizonyítandóan Heard eladományozta a perben neki ítélt összeget. Úgy tűnt tehát, hogy sikerült maguk között lezárni ezt a publikussá fajult esetet, viszont sokakban megmaradt a Depp iránt kialakult ellenszenv.

Egy sztár népszerűségét a filmstúdióknak is szem előtt kell tartaniuk, különösen akkor, ha egy olyan hatalmas franchise sikeressége forog kockán, mint a Legendás állatok. Tekintve, hogy a Depp által alakított Grindelwald nagyon fontos szereplője lesz az öt részesre tervezett Harry Potter spin-offnak, a Warner Bros.-nak és a film készítőinek nagyon meg kellett gondolniuk, hogy megtartsák-e a botrányba keveredett színészt. Mindezek ellenére végül mégis Depp mellett tették le a voksukat, amely döntés mellett korábban már a filmet rendező David Yates is kiállt.

Most az alapanyagot megalkotó és az új filmek forgatókönyvét jegyző J.K. Rowling is elmondta a véleményét a szituációról és megerősítette, hogy bízik választásuk helyességében.

Amikor Johnny Deppet kiválasztottuk Grindelwald szerepére azt gondoltam, hogy csodálatos lesz a szerepben. Viszont akkortájt mikor a cameóját forgattuk az első filmhez elkezdtek szállingózni olyan történetek a sajtóban, amelyek aggodalmat váltottak ki belőlem és mindenki másból is, akik a franchise közelében állnak.

A Harry Potter rajongók jogosan kérdőjelezték meg és kételkedtek a döntésünkben. Ahogyan azt már a sokat próbált Harry Potter rendező, David Yates is elmondta, természetesen megfontoltuk a leváltás lehetőségét. Megértem, hogy miért nem teljesen világos és dühítő némelyek számára az, hogy ez nem történt meg.

Az a hatalmas és egymást támogató közösség, ami a Harry Potter körül alakult ki életem egyik legnagyobb öröme. Az, hogy nem beszélhettem nyíltan erről a problémáról a rajongóknak nagyon nehéz, frusztráló és olykor fájdalmas volt. Azonban olyan megegyezések születtek, amelyek két ember magánéletének a biztonságát garantálják, akik szeretnék nyugodt körülmények között tovább folytatni az életüket, és ezeket tiszteletben kell tartanunk. A körülmények megértését követően a filmkészítők és én nem csak hogy magabiztosak vagyunk abban, hogy jó döntés volt megmaradni az eredeti választásunk mellett, hanem őszintén örülünk annak, hogy Johnny lehet a filmjeink egyik fontos karakterének szerepében.

Imádtam megírni az első két forgatókönyvet és már nagyon várom, hogy a rajongók láthassák a Grindelwald bűntetteit. Elfogadom azt, hogy nem mindenki lesz teljesen megelegédve a címszereplő személyével. Azonban a lelkiismeretet nem lehet leszabályozni. Legyen szó fikciós vagy a való világról, mindannyiunknak azt kell tennünk, amit helyesnek vélünk.

Egyértelmű, hogy nagyon nehéz döntés volt ez minden érintett számára. Reméljük Rowling szavai eljutnak azokhoz is, akik ellenezték Johnny Depp castingját és talán más perspektívából látják majd át a körülményeket. Hogy a színész botrányának mekkora hatása lesz a végtermékre az jövő novemberben derül ki, amikor a Legendás állatok - Grindelwald bűntettei a mozikba kerül.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.