Hirdetés

A Legendás állatok rendezője kiállt Johnny Depp mellett

|

És nem bánja a döntését.

Hirdetés

Nem rég debütált az első fotó a Legendás állatok és megfigyelésük folytatásával kapcsolatban, és ezzel egy időben a címről is lehullt a lepel: Grindelwald bűntettei. Ahogy azt a promó videó, a cím maga, valamint az abban elhelyezett Halál Ereklyéi szimbóluma is aláhúzza, az első részben csupán egy cameo erejéig beköszönő Johnny Depp alakította főgonosz, Gellert Grindelwald körül fognak zajlani az események, amely lépésre kényszeríti egykori barátját, a fiatal Albus Dumbledore-t (Jude Law) és annak egykori, éleseszű tanítványát Göethe Salmandert (Eddie Redmayne), aki maga is segített elkapni a sötét varázslót. Utóbbi információk régóta köztudottak voltak, ennek ellenére sokan ismét felemelték a hangjukat Johnny Depp ellenében.

Hirdetés

És itt nem egyszerűen arról van szó, hogy nem elégedettek sokan a castinggal, amiben Depp ezt megelőző időszakban tanúsított ripacskodásai is közrejátszanak, hanem az Amber Hearddel kapcsolatos botránya a baj forrása. Aki nem tudná: Heard, Depp korábbi párja - akiért lényegében 2 évtizedes házasságának vetett véget a francia énekes-színésznővel, Vanessa Paradis-val - beperelte Deppet, miután elmondása szerint az többszörösen megfenyegette és megütötte. Utóbbit fényképes bizonyítékokkal is próbálta alátámasztani és tetemes mértékű tartási díjat követelt a színésztől. Ezt a bíróság elutasította ugyan, viszont végül a feleknek sikerült megegyezniük és Heard 10 millió dollárt kapott a válás után Depptől, ami a 15 hónapnyi házasságuk fényében szép kis summa, de ennek az összegnek a jó részét jótékonysági céloknak adományozta.

Az erőszakosság vádja azonban ráégett Deppre, akár igazak, akár koholtak Heard vádjai, ami miatt már tavaly is magyarázkodni kényszerült a Legendás állatok producere, David Heyman. Most a Weinstein- és főleg a Kevin Spacey-botrány fényében sokan felemelték a hangjukat és azt szeretnék, ha lecserélnék Deppet valaki másra, ha Spacey-vel ez nem okozott gondot A világ összes pénze esetében. Erre reagált most a széria rendezője, David Yates is.

Az igazat megvallva, jelen pillanatban rengeteg embert vádol több áldozat is, ami elképesztő és ijesztő is egyben. Számomra úgy fest, hogy Johnny-val kapcsolatban valakit elkapott a gépszíj és állított valamit. Csak azt tudom mondani róla, amit mindennap látok: tele van tisztességgel és kedvességgel és ez minden, amit látok. Bármi is volt a vád, nem egyezik azzal az emberrel, akivel nap mint nap együtt dolgoztam.

A megkérdezett nők [Depp] életében ugyanezt állították: hogy a vádak nem összeegyeztethetők azzal a személlyel, akit ismerünk. Különbözik azoktól az esetektől, ahol rengeteg vádló van évekre visszamenőleg, amelyeket meg kell vizsgálni, ahogy meg kell vizsgálnunk az iparágunkat, amely hagyja, hogy ez évről évre így menjen. Johnny a legkevésbé sem esik ebbe a kategóriába. Nem kívánom tovább elemezni a helyzetet, így le is zártam a kérdést.

Való igaz, hogy a Weinstein-ügy hatására a felbőszült tömeg összemossa az eseteket, pedig mind Weinstein, mind Spacey esete más és más, ahogy Deppé is. Nyilván jelen esetben Yates csak szakmailag tud nyilatkozni Deppről és magánemberként lehet teljesen más is, csakhogy a korábbi párkapcsolatai is Depp mellett álltak ki, köztük Paradis is, míg Heard esetében mindaz elgondolkodtató, hogy érdemi karriert egyelőre a hölgy nem nagyon tud felmutatni (legjelentősebb szerepe Mera az Igazság Ligájában és a jövőre érkező Aquamanben) és egyből pénzügyi követeléssel állt elő.

Ahogy a közönség vérszomja is ijesztő jelen esetben, hiszen Depp a Legendás állatok-széria mind az öt részére leszerződött, nem kis részt fog ráépülni és a készítők - többek között maga J.K. Rowling is, aki a nők és kisebbségek jogai mellett rendre kiáll - egyöntetűen döntöttek a színész mellett. Remélhetőleg a bemutatóig lecsillapodnak a kedélyek a színész körül, hiszen jelenleg ő vet kevéske árnyékot a bemutatóra, amely 2018. november 16.-án lesz esedékes.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.