Hirdetés

Jackie Chan így emlékszik vissza a legendás Bruce Lee-re

|

Chan és Lee még A sárkány közbelép forgatásán dolgoztak együtt egy rövid jelenet erejéig.

Hirdetés

Idén már egyszer volt szó a legendás Bruce Lee-ről, hiszen Quentin Tarantino kilencedik filmjében, a Volt egyszer egy Hollywoodban Mike Moh keltette életre a híres kung-fu nagymestert, viszont ez sokaknál kicsapta a biztosítékot - például Bruce Lee lányánál, aki meg is rágalmazta Tarantinót, hogy az apját egy arrogáns tahóként ábrázolta (a rendező pedig annyit válaszolt, hogy valójában tényleg ilyen volt Bruce Lee). Most viszont a verekedések másik nagymestere, maga Jackie Chan mondott pár szót Lee-ről, és hogy milyen is volt vele dolgozni.

 

Hirdetés

Kevesen tudják, de Lee és Chan karrierjük során egyszer együtt forgattak, méghozzá az 1973-as A sárkány közbelép című filmnél, ami a fél világgal megismertette Bruce Lee nevét. Persze, hogy ha nem olvasunk utána, akkor tényleg elég nehéz kiszúrni Chant, viszont a hivatalos Instagram oldalára kiposztolt kétperces videóban szépen bemutatja, melyik karaktert alakította a filmben, és hogy milyen volt a legendával együtt dolgozni. Chan figuráját csak a "tag a börtönben" titulussal illették, igazi neve nem volt, és valóban mindössze ebben az egy jelenetben tűnik fel a filmben.

A megosztott videóban Chan elmondta, hogy rettentően izgult, hiszen neki a példaképe volt Lee, így nem szerette volna elbaltázni az egyetlen lehetőségét. A színész bővebben így emlékezett vissza:

"A kamera mögött álltam, és láttam magam előtt Bruce Lee-t. Aztán gyorsan odarohantam, mire hirtelen teljesen elsötétült minden előttem. Lee az arcomba csapott a botja végével. Kissé szédültem, mikor felnéztem Bruce Lee-re, aki továbbra is karakterben maradt, majd a rendező azt mondta, hogy >>ennyi<<. Ekkor Lee eldobta a botját, odarohant felém, és azt harsogta, hogy >>jaj istenem<<. Felsegített és bocsánatot kért. Igazából nem fájt kicsit sem - hát fiatal voltam és kemény - de végig azt tettettem, hogy nagyon fáj, mert így Bruce Lee tovább foglalkozott velem."

Mindig nagyon megmosolyogtató ilyen emlékeket hallgatni és olvasni különféle forgatásokról. Nektek melyik a kedvenc Jackie Chan-filmetek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.