Hirdetés

Jake Gyllenhaal lehet Pókember ellenfele a Hazatérés folytatásában

|

Méghozzá egy igazi klasszikus gonosz.

Hirdetés

A Pókember: Hazatérés jövőre érkező folytatása több szempontból is fontos tényező lesz a Marvel Filmes Univerzumában, nem kis részt azért, mert a Bosszúállók 4 után ezzel kezdődik a stúdió új fázisa és ezzel együtt új korszaka. Viszont többek között ez a film volt az oka annak is, hogy a Végtelen Háború fináléjának a drámája némileg odaveszett. Azt már tudjuk viszont régóta, hogy a folytatás csupán percekkel a jövő májusban érkező Bosszúállók 4 után veszi fel a fonalat, valamint hogy a Keselyű után ismét egy olyan ellenféllel néz szembe a közkedvelt Hálószövő, akit filmen még nem láthattunk. Most pedig úgy fest, hogy meg is lelték a megfelelő színészt, méghozzá nem is akárkit. 

Hirdetés

A THR értesülései szerint ugyanis Jake Gyllenhaal folytat tárgyalásokat Quentin Beck, azaz Mysterio szerepét illetően. A Stan Lee és Steve Ditko által 1964-ben megálmodott figura speciális effektekért felelős szakember, aki az illúzió keltésével tör borsot folyamatosan Pókember orra alá. A figurájával pedig a film egy nagyon sajátos  öniróniát is behozhat akár a filmkészítésről is. 

Gyllenhaal szerepeltetése pedig több szempontból is érdekes. Ő mindig is úgy volt sztár, hogy az igazi blockbusterek elkerülték, a Holnapután is csupán anyagi siker volt, míg a Perzsia hercege: Az idő homokja korrekt játékadaptáció (egyesek szerint), anyagilag és kritikailag bukta. A színész elsősorban a drámák terén bizonyította tehetségét, ugyanakkor kis hiján ő lett annak idején Pókember Sam Raimi-trilógiájának a második részében, amikor is Tobey Maguire súlyos hátsérülést szenvedett, Gyllenhaal már edzésbe kezdett, hogy a helyére ugorjon. Ezek után érdekes lesz látni Pókember ellenlábasaként, különösen egy üvegburával a fején, habár ismerve a jelmez tervezőket, biztosan jelentős változásokon fog átesni a figura küllemében, megtartva az eredeti vonásait. 

Természetesen ez még változhat, de a Marvelnél az effajta értesülések általában valóra szoktak válni. Jon Watts garantáltan visszatér a rendezői székben, a forgatókönyvért ezúttal viszont Chris McKenna és Erik Sommers, akik már az első rész szkriptjébe is besegítettek. A folytatás 2019, július 5-én érkezik a mozikba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.