Hirdetés

Cameron szerint a Wonder Woman visszalépés Sarah Connorhoz képest

|

Patty Jenkins viszont nem késlekedett a válasszal.

Hirdetés

James Cameron nemrégiben adott egy vaskos interjút a The Guardiannek, amelyben végigvették karrierje fontos állomásait és annak feminista aspektusait is. Kifejtette azt is, miért tartja Sarah Connort megfelelőbb feminista ikonnak Wonder Womannél - túl azon, hogy az őt megformáló Linda Hamilton eddigi öt feleségéből a negyedik volt.

Hirdetés

A rendező a következőképpen fejezte ki magát: 

Ez az öntömjénező hátba veregetés, amit Hollywood csinál a Wonder Womannel teljesen félrevezető. Csak egy tárgyiasított ikon és a hollywoodi hímek pont ugyanazt csinálják vele, amit eddig is. Nem azt mondom, hogy nem tetszett a film, de számomra visszalépés. Sarah Connor nem volt egy szépségideál. Erős volt, nehézségei voltak, szörnyű anya volt és a közönség tiszteletét keménységével vívta ki. Számomra, a Sarah-hoz hasonló karakterek érdemei nyilvánvalóak. A közönség fele végülis nő!

Patty Jenkins nagyon átgondolt válasszal védte meg a karaktert saját Twitterén és udvariasan, de vitatta Cameron kompetenciáját abban, hogy ő mondja meg a nők helyett, hogy kit emeljenek ikonná.

Abban, hogy James Cameron képtelen megérteni, hogy mi Wonder Woman, vagy hogy mit képvisel a nők számára szerte a világon, nincs semmi meglepő - bár nagyszerű filmkészítő, mégsem nő. Az erős nők nagyszerűek. Igazán értékeltem a dicséretét, amivel A rém című filmemet és abban az erős, de sérült női ábrázolásunkat méltatta. De ha a nőknek mindig keménynek és sérültnek kellene lennie ahhoz, hogy erősek legyen és nem lenne meg a szabadságunk, hogy több dimenziósak legyünk vagy hogy egy vonzó és szeretetteli ikont ünnepelhessünk, akkor nem jutottunk volna odáig, ameddig. Hiszem, hogy a nők mindenben lehetnek olyanok, mint a férfi karakterek. Nincsen jó vagy rossz fajta erős nő. És az az óriási női közönség, aki a filmet sikeressé tette bizonyára képes rá, hogy saját maga válassza meg a példaképeit.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.