Hirdetés

James Wan saját univerzumot építene az Eleven kór film köré

|

A Démonok között filmekkel egy horroruniverzumot már sikeresen felépített.

Hirdetés

James Wan talán az egyetlen szakember Hollywoodban, aki ha nem is akkora átütő sikerrel, mint a Marvel Filmes Univerzum, de eredményesen létrehozta a saját összefüggő filmes univerzumát a Démonok között filmekkel. Igen, pont ez az a kihívás, amibe már a Warnernek és a Universalnak is beletört a bicskája a DC, illetve a Szörnyes Univerzum felépítése során.

Hirdetés

Wan nemrégiben fejezte be az Aquaman 2 forgatását, előtte pedig tavaly nyáron az Eleven kór című horrorját láthattuk. A rendező ezúttal a ComicBook.com-nak adott interjút, melyben kitért arra is, hogy akár egy újabb filmes univerzum is születhetne az Eleven kór világából.

"Mindig is azzal kezdem az elején, hogy ahelyett, hogy a folytatáson gondolkodnék, minden filmemnél arra törekszem, hogy legyen egy ötletem arra, hogy hogyan is nézhet ki a tágabb világa a történetnek. Egyfajta esernyő univerzumban gondolkodom, ha úgy tetszik. Így pedig miután elkészültem az aktuális filmmel, tudom, hogy mi történik a film minden egyes percében. Mivel ismerem a tágabb világot, melyben a történet játszódik, potenciálisan más sztorik is meghúzódhatnak ott, és ezek megvalósulását már a közönség akarata diktálja. Ha több történetet akarnak, akkor többféle történetből tudok dolgozni. Ez az én megközelítésem, és már a legelső filmemnél, a Fűrésznél is ez volt, hogy ismertem a tágabb világot. Leigh Whannell író és én ismertük a Fűrész világát, és úgy voltunk vele, hogy ha szerencsések leszünk, hogy elmesélhessünk több történetet, akkor lesz miből gazdálkodni."

Egészen érdekes gondolatok ezek Wantól, ami teljesen ellentmond annak, amit a cameókkal sűrített trend jelenleg diktál. Nyilván más egy nem bejáratott világba úgy csepegtetni potenciális spin-off vagy folytatás-csírákat, hogy azok miatt ne kapjanak sikítógörcsöt a rajongók, de fontos az is, hogy az aktuális film történetének legyen eleje, közepe és vége, és ne egy cliffhangerrel végződjön.

Ti hogyan vélekedtek Wan világépítéséről? Szeretnétek még többet látni az Eleven kór világából?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.