Hirdetés

J.J. Abrams kiosztotta Az utolsó Jedik néhány elégedetlenkedőjét

|

És elejtett pár szót a Star Wars IX. részéről.

Hirdetés

Már több, mint két hónap telt el azóta, hogy bemutatták a Star Wars-saga legutóbbi részét, Az utolsó Jediket, amely a közönség részéről még mindig heves vitákat szül. Rian Johnson filmjét hiába szerették a kritikusok, a közönség egy nem elhanyagolható része szerint meggyalázták mindazt, amit a Star Wars (számukra) jelent. Az ébredő Erőt és a leendő IX. epizódot dirigáló J.J. Abrams eddig nem foglalt állást a témában, de most valószínűleg sikerült ismét felszítania a kedélyeket.

Hirdetés

Na, nem mintha azok nem generálnák magukat így is, Abramsre pedig így is rengetegen pikkelnek Az ébredő Erő nosztalgiája/önismétlése miatt, de olyanok is, akik szerették a rendező művét és epét hánynak Johnson munkájától. Abrams köztudottan el volt ragadtatva Johnson forgatókönyvétől, most azonban kissé beleszállt a rajongókba, amikor az indiwire Az utolsó Jedikben nagyobb teret kapó női karaktereit (Laura Dern Holdo admirálisát és Kelly Marie Tran figuráját, Rose-t) ért kritikákat, siránkozásokat hozták szóba. 

A Star Wars egy óriási galaxis, mindenki megtalálhatja benne a számításait. Ha valaki fenyegetve érzi magát a nők által, és szükségét érzi annak, hogy mindig felszólaljon ellenük, akkor a Star Wars éppúgy ellenségképként élhet a szemükben. Valószínűleg az első film is, szerintük Leia túlságosan szókimondó, túlságosan kemény csaj volt. Bárki, aki problémát keres, az előbb-utóbb talál magának, az internet pedig gondoskodik erről. 

Fontos azt is leszögezni, hogy ez nem azoknak a rajongóknak a leszólása volt, akiknek nem tetszett Johnson alkotása, hanem azok az alternatív jobboldali csoportok képviselőinek, akik követelték, hogy a Rotten Tomatoes százalékát vigyék lejjebb, mert túl sok nőnek engednek teret a filmben. A Telegraph akkor decemberben szemezgetett az olyan szélsőséges vélemények közül is az oldalról, mint amilyen ez is: 

Frusztrálva éreztem magam, mert a feminizmus és a diverzitás utat talált magának ebbe a filmbe. Ezzel tönkretette a Csillagok háborúját számomra és a gyerekeim számára egyaránt. Tartsák távol a liberalizmust és ne tegyék tönkre a jó dolgokat!

Az efféle véleményekkel igazán nehéz mit kezdeni annak fényében, hogy a diverzitás már az említett Egy új remény óta a széria része - elvégre egy parasztlegény, egy hercegnő, egy bandita, egy varázsló, két szolgáló és egy majomember alkotja a hősök csapatát - mint ahogy azzal is, hogy ezt a liberalizmus által garantált szólásszabadság legfőbb megtestesítőjén, az interneten teszi. Ennek értelmében megkérdezték Abramst, hogy figyelembe veszik bármilyen módon is ezeket a panaszokat, azonban nem nehéz kitalálni a választ. 

A legkevésbé sem. Rengeteg mindent szeretnék elárulni, de úgy érzem még túlontúl korai lenne beszélni a Star Wars IX.-ről. Annyit persze elárulhatok, hogy a történet továbbra is Rey, Poe, Finn és Kylo Ren története. Akiket az zavar, hogy túl sok a nő a Csillagok Háborújában, akkor nézzék meg, hogy közülük három férfi és csak egyetlen egy a nő.

A Colin Trevorrow-ot a rendezői székben váltó Abrams a forgatókönyvet Chris Terriot-val (Az Argó-akció, Batman Superman ellen, Az Igazság Ligája), együtt írja, a forgatás valamikor a nyáron kezdődik, a film pedig várhatóan jövő karácsonykor kerül mozikba. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.