Hirdetés

John Williams és Alan Silvestri szerzik Spielberg következő filmjeinek a zenéit

|

Jó, de melyikük melyiknek?

Hirdetés

A John Williams-Steven Spielberg kollaboráció a filmtörténelem egyik leghíresebb alkotópárosa, akik immár 43 éve (!!!) alkotnak együtt, olyan halhatatlan mozikhoz, mint a Cápa, a Harmadik típusú találkozások, az E.T. - A földönkívüli, a Schindler listája, vagy az Indiana Jones-filmek. Spielberg továbbra is elképesztő munkatempót tudhat magának, hiszen akár fél éves eltéréssel is jelenhet meg két teljesen különböző típusú filmje, amelyekhez korábban Williamsnek nem okozott gondot leszállítani egy-egy maradandó zenét, de 80 felett már nem várhatják el még egy ekkora korszakos zsenitől sem, hogy ennyire bírja a tempót - pláne, ha még ott van egy Star Warsnak nevezhető kis filmecske is - így most ismét ideiglenesen elválnak útjaik.

Hirdetés

Míg ez kollaborációjuk első 40 évében egyszer, a Bíborszín esetében fordult elő (Quincy Jones volt a helyettes), addig legutóbb a Kémek hídjában kellett nélkülözni a Mestert, és ez így lesz a régóta várt adaptáció a Ready Player One esetében is, mivel a film utómunkálatai egybe esnek Spielberg másik mozija a The Papers végső simításaival, valamint még ott van Williams részéről Az utolsó Jedik is, ami maximális figyelmet érdemel a részéről. A helyettes azonban nem kisebb név, mint a Vissza a jövőbe-trilógia, a Forrest GumpA múmia visszatér és a Van Helsing zenéit jegyző Alan Silvestri. Spielberg produkciós vállalata, az Amblin így kommunikálta a kényszerű különválást:

Steven és John közösen úgy döntöttek, hogy Alan Silvestri lesz a tökéletes választás a Ready Player One-hoz, miután Steven (produceri minősítésben) dolgozott Alannel a Vissza a jövőbe-filmeken a 80'-as években, valamint Alan számos a Steven érdekeltségébe tartozó Amblin és Dreamworks produkción működött közre.

Természetesen a decemberben érkező, már fent említett The Papers alatt Williams taktusai hallhatóak, az után pedig legközelebb vélhetően a 2020-as Indiana Jones 5-ben működik együtt ismét a két zseni. A Ready Player One 2018 március 30.-án debütál a mozikban, míg a The Papers egy héttel Az utolsó Jedik után, december 22.-én.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.