Hirdetés

KVÍZ: Mennyire ismered a 60 éves Jim Carrey filmjeit?

|

Január 17-én ünnepli születésnapját a gumiarcú nevettető, aki komoly filmekben is megmutatta már tehetségét.

Hirdetés

Jim Carrey 1962. január 17-én látta meg a napvilágot. Az elmúlt évtizedek egyik meghatározó színésze ő, ugyanis komédiáival fiatalok és felnőttek millióinak arcára csalt mosolyt. Ki ne tudna idézni egy-egy mondatot Ace Venturától, a Dumb és Dumberból, vagy dúdolná fejből A Maszk sárga öltönyös, szélvészként tomboló figurájának karibi nótáját?

Hirdetés

Habár fényesnek tűnhet a pályája, Carrey-nek mégsem indult zökkenőmentesen a színész-élet. A családjával sokáig kellett nélkülözniük, volt olyan, hogy egy lakókocsiban húzták meg magukat. A nehézségek azonban sosem húzták le, mindig vidám volt, előszeretettel produkálta magát az osztálytársai előtt, tanárai nagy bánatára. A tehetsége már az iskolában megmutatkozott.

A tehetség pedig utat tört magának, és minden akadályt leküzdve az egyik legnépszerűbb nevettetővé vált, aki komoly vénáját is meg tudta csillogtatni mozivásznon és tévéképernyőn egyaránt. Sikerei, népszerű filmjei ellenére mégis megosztó személyiség. Többször is jelölték már a legrosszabb alakításokat díjazó Arany Málnára, mégis megkerülhetetlen és mesteri szereplője a mai kor Hollywoodjának. A 60. születésnapja alkalmából összegyűjtöttünk róla és a filmjeiről pár érdekességet, amelyekből kvízt készítettünk. Hány kérdésre sikerül jól válaszolnotok?

Kommentben várjuk a pontszámokat! 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.