Hirdetés

Liam Neeson odavan Denzel Washington Védelmezőjéért

|

Egy korosodó akciósztár dicséri a másikat.

Hirdetés

Senki sem nézte volna ki Liam Neesonből, hogy a 2008-ban 56. születésnapját ünneplő színész rálép az akciósztárok útjára. Az Elrabolva azonban mégis ebbe az irányba orientálta Neesont, hogy azóta kvázi évenként megjelenjen egy-egy újabb filmmel, amiben szétrúgja a rosszfiúk hátsóját. A színész bár belebegtette, hogy akciófilmes pályája lassan a végéhez közeledik, egyelőre nem fordít hátat a zsánernek, sőt, árgus szemekkel figyeli azon kollégáit, akik szintén pályafutásuk derekán váltanak, mint ahogy ő is tette.

Hirdetés

A Slashfilmnek adott interjújában pedig arra is kitért Neeson, hogy mennyire imádja egy kortárs kollégájának, Denzel Washingtonnak a Védelmező filmjeit.

"Ez roppant érdekes. Igen, ott volt Burt Lancaster. Robert Mitchum szintén. Tudom, hogy volt egy olyan tulajdonsága, ami sebezhetőként mutatta őt, amitől szerintem nagyszerű színész volt. Mitchum egy fantasztikus, hatalmas hős volt a tinédzserkoromból. Volt benne valami, ami igazán magával ragadott. És ki van még most? Ki ilyen karakter még? Hát Denzel Washington. Denzel egy fantasztikus színész, valószínűleg az ország legnagyobb filmsztárja. Láttam őt színpadon. Láttam őt sok filmjében. Imádom a Védelmező filmeket, Antoine Fuquával, egyszerűen imádom őket. Denzel is ugyanezt nyújtja. Erőt és rátermettséget sugároz, ám egyben egyfajta sebezhetőséget is, amitől nagyszerű élmény lesz őt nézni."

Persze a kisgyermek most sokunkban felsikíthat, követelve egy Washington-Neeson duót a filmvászonra, ám egyelőre legyen elég az, hogy ez a két kiváló drámai színész képes volt az elmúlt évtizedben kicsit felpezsdíteni az éppen hanyatlásnak induló akciófilm műfaját. Az pedig csak bónusz, hogy közben Neeson elismeri és imádja Washington munkásságát. Washingtont jövőre újra láthatjuk Védelmezőként, míg Neeson idén két akciófilmmel kedveskedett a rajongóinak: a Sötét múlttal és a Memoryval.

Szerintetek jól áll a két színésznek a zsáner?

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.