Hirdetés

Lovaggá ütötték Sir Roger Deakins legendás operatőrt

|

Újabb rangos kitüntetést vehetett át.

Hirdetés

Február 1-jén Károly herceg a windsori kastélyban lovaggá ütötte a többszörösen Oscar-díjra jelölt és kétszeres Oscar-nyertes operatőrt, Sir Roger Deakinst. Ezzel ő lett az első operatőr, aki megkapta ezt a rangos elismerést. Az ünnepségen részt vett Deakins felesége és egyben munkatársa, James Ellis Deakins is. A pár éppen az Egyesült Királyságban készül Sam Mendes következő filmjére, ami az Empire of Light címet viseli.

Hirdetés

 A The Hollywood Reporternek adott nyilatkozatában így fogalmazott Deakins a rangos elismerésről:

A lovagi cím hihetetlen megtiszteltetés számomra, amelyet azonban meg kell osztanom munkatársaimmal is. Nélkülük ugyanis nem lennék ott, ahol most vagyok, és a segítségük nélkül nem vihettem volna véghez azt a rengeteg munkát életem során Ez egy csodálatos elismerés, amelyen mindannyian osztozunk.

Az angliai Torquay-ban született Roger Deakinst 2013-ban már kinevezték a Brit Birodalom Rendjének parancsnoka (CBE) kitüntetésre, valamint a 2021-es újévi ceremónián is lovaggá ütötték, mint Knight Bachelor, aki az a személy, akit az uralkodó lovaggá üt, de nem mint valamelyik szervezett lovagrend tagjaként.

Az 1917-ért és Denis Villeneuve Szárnyas fejvadász 2049 című filmjéért Oscar-díjas Deakinst első díja előtt 14-szer jelölték a díjra, köztük olyan filmekért, mint A remény rabjai, a Fargo, a Nem vénnek való vidék, a Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford, a Skyfall, a Fogságban vagy éppen a Sicario - A bérgyilkos.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.