Hirdetés

Továbbra is tart a Mad Max kapcsán folyó per

|

Jelenleg is zajlik a per George Miller és a Warner stúdió között, ami veszélybe sodorta a folytatást is.

Hirdetés

Annak ellenére, hogy hatalmas siker lett 2015-ben a Mad Max: A harag útjaegyáltalán nem biztos, hogy elkészül valaha a következő rész. Bár már több forgatókönyv is elkészült egy esetleges folytatásról vagy előzményről, azzal senki nem számolt, hogy a film megvalósulását egy belső viszály fogja akadályozni.

Hirdetés

Pedig jelen állás szerint épp ez a helyzet áll fenn, hiszen még tavaly novemberben derült ki, hogy a rendező George Miller beperelte a Warnert azon okból kifolyólag, hogy a folyamatos csúszások miatt (eredetileg 2014-ben érkezett volna a film) a költségek elérték volna a 200 millió dollárt, azonban a Warner és Miller cége, a Kennedy Miller Mitchell megegyezett: ha sikerül 157 millió alatt tartaniuk a költségvetést, akkor a rendező kap egy 7 milliós bónuszt. 

Ez papíron sikerült is, azonban Miller máig nem kapta meg a pénzt, a Warner szerint ugyanis 185,1 milliónál állt meg a végösszeg. Az ellentmondás oka, hogy a stúdió a pótforgatásokra költött összeget is beleszámolta ebbe, míg Millerék szerint ez nem kéne, hogy a nettó büdzsé részét képezze. A legújabb információk alapján azonban már a forgatás alatt sem volt békés a viszony a két fél között.

A rendező szerint ugyanis a Warner ragaszkodott hozzá, hogy bizonyos jeleneteket teljesen dobjanak ki, amelyek helyett újakat kellett készíteni, beleértve egy új befejezést is. Ezen kívül azt is nehezményezik, hogy a Warner bevonta partnernek a RatPac-Dune Entertainmentet, amikor a szerződés szerint ilyenkor a Kennedy Miller Mitchell-nek kellett volna elsőként felajánlani a lehetőséget.

A Warner álláspontja ezzel szemben az, hogy a Kennedy Miller Mitchell eleve megszegte a megállapodást, ugyanis a szerződésben egy 100 perces, PG-13-as korhatárú film szerepelt, ehhez képest Miller egy 120 perces, R-kategóriás produkcióval állt elő. A pluszkiadások ráadásul a Warner tudta és engedélye nélkül merültek fel, a stúdió pedig azért kérte a változtatásokat, hogy az ütemterv szerint elkészülhessen a mű, az alternatív befejezést pedig csak javasolták, nem pedig ragaszkodtak hozzá.

Az, hogy kinek van igaza és ki szegte meg a szerződést majd a jogászok eldöntik, azonban jelen állás szerint sajnos ne nagyon számítsunk arra, hogy a közeljövőben érkezne a folytatás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.