Hirdetés

Magyarul is megjelenik Az éhezők viadala előzményregénye

|

Tizenkét évvel az első Az éhezők viadala-kötet megjelenése után idén a könyvesboltok polcaira kerül a nagy sikerű trilógia előzményregénye.

Hirdetés

Suzanne Collins írónő számára a világhírt a 2008-ban megjelent Az éhezők viadala című könyve hozta meg. A trilógiává bővült történet lezáró kötetét 2010-ben adták ki, rá két évre pedig már a mozikba is került a Jennifer Lawrence főszereplésével forgatott adaptáció. Az éhezők viadala első részét évente újabb alkotások követték a 2015-ös fináléig, és fiatalok milliói falták az elég sötét jövőt előrevetítő, disztópikus történetet.

Hirdetés

Az írónő most felfedi mindazt, ami Az éhezők viadalában olvasottakhoz/látottakhoz vezetett, ugyanis legújabb könyve előzménytörténet lesz. Az Agave Kiadó gondozásában magyarul május 20-án megjelenő az Énekesmadarak és kígyók balladája 64 évet ugrik vissza az időben, hogy elénekelje a panemi lázadás bukásának krónikáját. A könyv publikálást hatalmas várakozás előzi meg, az Egyesült Államokban közel 2,5 millió példányban nyomtatják, valamint már készül is a filmadaptációja, melyen ugyanazok az alkotók dolgoznak, akik a korábbi, nagy sikerű blockbustereket is forgatták. A könyv hivatalos ismertetője pontosabb képet ad arról, mire is számíthatunk az év talán legnagyobb irodalmi szenzációjától: 

"Annak az aratásnapnak a reggelén járunk, amely a tizedik Éhezők Viadalát előzi meg. A Kapitóliumban a tizennyolc éves Coriolanus Snow élete nagy dobására készülődik, a mentori posztjára a Viadalban. Az egykor nagy hatalmú Snow-házra nehéz idők járnak: a jövőjük azon múlik, hogy Coriolanus képes lesz-e elbűvölőbbnek, ravaszabbnak és taktikusabbnak bizonyulni diáktársainál, és győztest tud-e faragni a saját kiválasztottjából.

Az esélyek azonban ellene szólnak. Azt a megalázó megbízatást kapja ugyanis, hogy a 12. körzet lány kiválasztottját mentorálja, a legaljának a legalját. Sorsuk ezzel végleg összefonódik - Coriolanus minden döntése kedvezményekhez vagy kudarchoz, csillogáshoz vagy csődhöz vezethet. Az arénán belül életre-halálra szóló harc következik, az arénán kívül pedig Coriolanus elkezd együttérezni megpecsételt sorsú kiválasztottjával... és mérlegelnie kell, hogy a szabályok követése a fontosabb, vagy a túlélés. Kerül, amibe kerül."

Ti el fogjátok olvasni, illetve meg fogjátok nézni az előzménysztorit?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.