Hirdetés

Rendkívül pozitívak a Majmok bolygója: Háború első visszajelzései

|

Nem csak rendkívül érzelmesnek tartják az első beszámolók, hanem egyenesen a nyár legjobbjának.

Hirdetés

Valahogy kevés szó esik az újdonsült Majmok-bolygója trilógia záródarabjáról, és inkább Pókembert és társait várja az ember. Pedig Caesar-ék megpróbáltatásai azért is kulcsfontosságúak a minőség szempontjából, mivel a rendező következő munkája egy bizonyos Batman lesz. Az eddigi beszámolók alapján egyik franchise rajongóinak sincs félni valójuk.

Hirdetés

2011-ben sem volt túl sok bizodalma az embereknek a majmok újabb eljövetelében - különösen Tim Burton filmje után - azonban Rupert Wyatt filmje sokakat meglepett, Andy Serkis újabb lélegzetelállító mocap teljesítménye már kevésbé. A folytatás éléről aztán Wyatt távozott kreatív nézeteltérések miatt és a helyére érkezett a Cloverfielddel és az Engedj be! amerikai verziójával szép kritikákat bezsebelő Matt Reeves és tovább mélyítette az ember-majom konfliktust, James Francot pedig lecserélte Jason Clarkra, Gary Oldmanre, valamint egy kisebb szerepben a vámpíros szerelmi történet főszereplőjét, Kodi Smit-McPhee-t is hozta magával. Reeves ezek után nem csoda, hogy maradt, ahogy természetesen a filmek főszereplője, Andy Serkis is, az emberszereplők viszont lecserélődtek és most az igazi húzónév Woody Harrelson Parancsnoka, aki - ahogy a cím is mutatja - háborúba vezeti az embereket a majmok ellenében.

Az első vélemények szerint pedig a film földhöz vágja az embert amellett, hogy blockbusterhez képest rendkívül intelligens és érzelmes (tegyük hozzá, hogy már Reeves előző filmje is az volt) és már most a nyár eddigi legjobbjának tartják, ami tegyük hozzá nem nagy kunszt. A Variety szerkesztője, Kristopher Tapley szerint például ilyen:

Még mindig fel vagyok pörögve! A legkevésbé sem egy tipikus sikerhajhász film. Az érzelmi faktora igen magas. Pár további megjegyzés: Giacchino zenéje egyike a legjobbjainak. Harrelsohn és Zahn igazi nemzeti kincsek. SERKISNEK PEDIG KÉREM ADJANAK MÁR EGY TISZTELETBELI OSCAR-DÍJAT!

Serkis filmográfiájában eddig is kiemelt szerepet foglalt el Caesar karaktere és rendre ezen alakításai, vagy Gollam figurája kapcsán kerül szóba, hogy ideje lenne a mocap alakításokat is egyenértékűként kezelni a többivel, amit kapásból az ő díjazásával kezdhetnének. Harrelson méltatása talán kevésbé meglepő, azonban a jobbára vígjátékok jópofa mellékszerepeiben tetszelgő Steve Zahn-é annál inkább. Giacchino méltatása pedig abból a szempontból sem meglepő, hogy Reeves állandó munkatársának számít (így vélhetőleg a a Batmanre is viszi magával, hogy a Marvel után a DC-t is kipipálhassa, így Danny Elfman és Hans Zimmer után a harmadik szerző lenne, aki Pókember és Batman kalandjaihoz is komponált), annyiból viszont mégiscsak elképesztő, hogy az Oscar-díjas komponista ilyen teljesítményre képes, amikor majd minden héten jelenik meg a nyáron film a zenéjével, hiszen e mellett ott van a Pókember: Hazatérés várva várt zenéje, vagy a Jurassic World rendezőjének legújabb munkája, az odakint most bemutatott The Book of Henry.

A majmok bolygója: Háború a legdurvább nyári blockbuster emberemlékezet óta. Öngyilkosság, kínzás, megkorbácsolás, síró majmok. Félelmetes. A speciális effektusok annyira egyben vannak, hogy az hátborzongató. Készüljünk fel a tényleges színészek nélküli jövőre.

Ezt már az ex-Guardianes, IndiWire-es Nigel M. Smith állítja. Ehhez azért tegyük hozzá, hogy ott még nem tart a technika, hiszen a majmok életrekeltéséhez nagyon is kellenek még a színészek, akárcsak halott színészek feltámasztásához is szükséges egy a digitális maszk mögött megbújó aktor. Azonban a széria trükkjei eddig is első osztályúak voltak, amelyeket az Oscar-díjak is bizonyítanak.

Jézusom, srácok! Kezdjetek el hidratálni! Szükség lesz rá! Ejha! Ha a Logan után azt hitted, hogy érzelmileg kifacsarodtál, akkor súlyosan tévedtél.

Ezt már a sokat szidott Rotten Tomatoes szerkesztője, Grae Drake tweetelte, míg Scott Mantz kritikus egyenesen odáig merészkedett, hogy kijelentse:

A nyár LEGJOBB filmje megérkezett. A majmok bolygója: Háború igazi mérföldkő. Torokszorító, intenzív, erőteljes, megrendítő, CSODÁLATOS!

Szóval a szakma nagyon úgy tűnik, hogy már most keblére ölelte a filmet, a kérdés, hogy a közönség mennyire fogja ezt a nem tipikus nyári blockbustert, ráadásul úgy,  hogy 1 hétre rá érkezik könnyednek szintén nem ígérkező háborús filmje, a Dunkirk is, ami könnyedén az egyikük alulmaradásával járhat. De az is lehet, hogy mindkettő sikeresre vizsgázik a nézők körében is, bizonyítva, hogy nem csupán egyszerű látványfilmekre van igény a jövőben. A majmok bolygója: Háború július 14.-én üti fel a fejét a mozikban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.