Hirdetés

Hallgass bele a Pókember: Hazatérés zenéjébe!

|

Végre bele lehet hallgatni a Michael Giacchino komponálta filmzenébe!

Hirdetés

Már nem kell sokat várni, hogy a közkedvelt és barátságos Pókember Tom Holland megformálásában be hálóhintázzon a világ filmszínházaiba. Ugyan a figura most már a Marvel Filmes Univerzumát erősíti, a jogokat továbbra is a Sony birtokolja és a terjesztésért is ők felelnek. Viszont érezhetően kiemelt projekt a film, hiszen Kevin Feige producer is többször elismerte abszolút a hálószövő a kedvence, hovatovább ő a koronaékszer a Marvel Filmes Univerzumában. Éppen ezért nem volt mindegy, hogy kire bízzák a film zenéjét.

Hirdetés

Már a Doctor Strange kapcsán tudni lehetett, hogy annak Oscar-díjas komponistája, Michael Giacchino látja el a film körüli zeneszerzői teendőket, ezzel olyan nevek mögé állt be, mint Danny Elfman (Pókember 1-2.), Christopher Young (Pókember 3.), James Horner (A csodálatos Pókember), vagy Hans Zimmer (A csodálatos Pókember 2.). Giacchino szerződtetése azt is nyilvánvalóvá tette, hogy az első fázis után a filmek újfent a klasszicista hangzást részesítik előnyben, amire a már emlegetett Doctor Starange mellett mind az Amerika Kapitány: Polgárháború, mind A galaxis őrzői vol. 2. zenéje ráerősített.

Giacchino közismerten nagy geek hírében áll és pár hete már közzétett egy videót, amelyen a zenekar a klasszikus 60'-as évekbeli rajzfilmsorozat főcímét játssza fel (ez fog majd a Marvel Logo alatt szólni), az viszont a Sony által most közzétett 6 perc alapján még nehezen megítélhető, hogy hol fog a szerzeménye helyet foglalni a többi szerző művéhez képest. A 6 perces szvit alapján Giacchino megidézi a korábbi Star Trek munkáit, valamint a L'ecsó dallamvilága is felsejlik, de ennyi alapján még nehéz ítéletet mondani, mindenesetre a főtéma legalább annyira szimpatikusnak tűnik, mint Tom Holland a szerepben, de hogy lesz annyira markáns, mint Elfman vagy Zimmer munkái, vagy annyira érzelmes, mint Horneré, arra még pár hetet várnunk kell.

A Pókember: Hazatérés július 6.-án debütál a mozikban, Tom Holland mellett Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Michael Keaton, Donald Glover és Zendaya alakítják a főbb szerepeket.

A tracklista:

1. Theme from Spider Man (Original Television Series)
2. The World is Changing
3. Academic Decommitment
4. High Tech Heist
5. On a Ned-To-Know Basis
6. Drag Racing / An Old Van Rundown
7. Webbed Surveillance
8. No Vault of His Own
9. Monumental Meltdown
10. The Baby Monitor Protocol
11. A Boatload of Trouble Part 1
12. A Boatload of Trouble Part 2
13. Ferry Dust Up
14. Stark Raving Mad
15. Pop Vulture
16. Bussed a Move
17. Lift Off
18. Fly-By-Night Operation
19. Vulture Clash
20. A Stark Contrast
21. No Frills Proto COOL!
22. Spider-Man: Homecoming Suite
The Queens Community Bank Jingle (Hidden Track)
The Real Reason Peter Quit the Band (Hidden Track)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.