Hirdetés

Ha a stúdió is rábólint, akkor már jövőre foroghat a Dűne 2

|

A rendező minél hamarabb el szeretné készíteni a folytatást.

Hirdetés

Már nincs messze az idei év egyik, ha nem a legjobban várt filmjének, a Dűnének a premierje, amelynek rendezője, Denis Villeneuve már a kezdetektől fogva hangoztatja, hogy két részletben szeretné vászonra vinni Frank Herbert kultikus sci-fi regényét, vagyis a hamarosan érkező film csak a történet első felét dolgozza majd fel. A Warner Bros. stúdió azonban még nem adott zöld utat a folytatásnak, habár többször is kijelentették, hogy teljes mértékben támogatják a dolgot, és száz százalékig meg vannak elégedve a kész termékkel. De minden bizonnyal a film kritikai, és ami a legfontosabb, a pénzügyi fogadtatására várnak, hogy eldöntsék a folytatás sorsát. Villeneuve mindenesetre régóta készen áll arra, hogy belevesse magát a folytatásba, lehetőleg minél hamarabb.

Hirdetés

Erről beszélt a rendező nemrég egy interjúban, amelyben elmondta, hogy ha rajta múlik, akkor a lehető leghamarabb nekikezd majd a munkálatoknak, akár már rögtön 2022-ben:

Én készen állok a minél gyorsabb munkára. Ahhoz azonban, hogy egy ilyen méretű produkció munkálatai elkezdődhessenek, rengeteg mindenre szükség van. Új díszleteket, kosztümöket kell elkészíteni, vagyis még így is hónapos előkészületekről beszélünk. De ha megvan a kellő lelkesedés és zöld utat kap a film a stúdiótól, akkor azt mondanám, hogy 2022-re biztosan készen fogok állni a forgatásra. 

Végezetül hozzátette, hogy az első filmnél valóban volt ideje arra, hogy minden egyes képkocka pontosan olyan legyen, ahogyan azt ő megálmodta, és nagyon szeretné, ha ugyanez az érzés meglenne a második rész elkészítésekor is. Vagyis a minőség lesz az elsődleges szempont. A Dűne október 21-én debütál a mozikban idehaza, míg Amerikában egy nappal később, ahol a premierrel egy napon felkerül az HBO Max kínálatába is.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.