Hirdetés

Máris megdöntötték a Bosszúállók: Végjáték nyitóhétvégi bevételi rekordját

|

A kínai piacnak lassan nem lesz vetélytársa.

Hirdetés

2019-ben robbant be a mozikba a Marvel Filmes Univerzum, és valószínűleg a filmtörténelem eddigi legnagyszabásúbb filmje, a Bosszúállók: Végjáték, amely az előzetes várakozásokat beváltva nem csak a nyitóhétvégi bevételi számok értek el csillagászati számokat, hanem számos másik rekordot is  könnyedén felállított. Éppen emiatt arra valószínűleg arra nagyon kevesen számítottak, hogy alig két évvel később az egyik rekord már megdöntésre is kerül.

Hirdetés

Pedig a múlt héten éppen ez következett be, hiszen egy kínai film, a koronavírus miatt tavalyról idénre halasztott Detective Chinatown 3 konkrétan leuralta a kínai piacot, és első hétvégéjén 393 millió dolláros bevételre tett szert az országban. Ezzel bőven megugrotta a Végjáték 357 milliós amerikai nyitóhétvégi számait, mindezt ráadásul úgy sikerült elérnie, hogy a koronavírus még ott sem múlt el teljesen, és különböző korlátozásokkal engedik csak az embereket mozikba.

Ha eddig bárkinek kétségei lettek volna afelől, hogy mennyire nőtte ki magát a kínai mozis piac, és milyen fontossá vált Kína a filmstúdióknak, akkor ezek a számok végleg meggyőzhetik őt, hogy hiába Hollywood, a kínai piac nélkül tetemes mennyiségű bevételtől eshet el egy-egy film. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.