Hirdetés

Martin Scorsese felügyeletével készül a Joker eredetfilm

|

Ennek bizony a fele sem (gyilkos) tréfa!

Hirdetés

A Warner mindent megtesz azért, hogy kikecmeregjen abból a mély gödörből, ami Az Acélember idején még csak egy kis mélyedésnek tűnt, a Batman v Supermannel és a Suicide Squaddal viszont igazi Mariana-ároki mélységekbe jutott. Innen a Wonder Woman nem kicsit kihúzta, de az idei év nagy kérdőjele, hogy az Igazság Ligája melyik irányba viszi. Minden esetre a Warner igyekszik, most pedig egy igaz atombombát dobtak le.

Hirdetés

A Deadline értesülései szerint ugyanis a Warner és a DC egy újabb spin-offon dolgozik, méghozzá a Bűn Bohóc hercegéén, Jokerén, amely stílszerűen a The Joker címet viseli. A Suicide Squad általánosságban vett egyik legnagyobb csalódása egyértelműen a Jared Leto által alakított figura volt - pláne Jack Nicholson és Heath Ledger után - amire az énekes-színész, no meg a stúdió által felsrófolt elvárások is rájátszottak, a félreértelmezett gangsta szerepkörön kívül. Ezt most igyekszik a Warner helyrehozni, méghozzá egy eredettörténettel, amelyben Leto helyét egy fiatalabb színész veheti át (javasoljuk, hogy nézzenek körbe Gotham környékén). Alapjáraton nem vagyok Jokert illetően az eredetsztori híve, mivel bizonyos mértékig az ő varázsában az ismeretlenség is közrejátszik, habár erre Tim Burtonék verziója némileg rácáfol. Olyannyira, hogy a napokban derült ki a képregényekben Joker igazi neve, amely nem más, mint Jack Napier, amit a filmben használtak.

Viszont nem akármilyen stáb verbuválódott a film köré: rendezőnek sikerült megnyerni Todd Phillipst, aki jobbára az olyan vígjátékaival vált ismertté, mint a Cool-túra, vagy a Másnaposok-trilógia, de tavaly komolyabb vizekre evezett - a humort nem teljesen mellőzve persze - a Haverok fegyverben képében. A humor és a brutalitás pedig szükségszerű, hogy megférjen egymás mellett egy Joker filmben, ehhez pedig Phillips nagyon ért, aki a forgatókönyvet is fogja jegyezni, méghozzá a 8 mérföldért felelős Scott Silverrel közösen.

Az igazán ütős stábtag viszont a producer maga, aki nem kisebb név, mint a modern gengszterfilmek... khm... keresztapja, Martin Scorsese. A legendás filmes jelenléte egy kifejezetten brutális (Rated R-nél nem érjük be kevesebbel) filmet sejtet, amellett, hogy Joker felemelkedését is úgy láthatjuk, ahogy még talán sohasem, hiszen mind Nicholson, mind pedig Ledger verziója kifejezetten hamar magához ragadta a hatalmat és követőkre leltek, itt talán másképp lesz.

A The Joker az első megnevezett spin-off a Warner új vezetése alatt, és hogy ilyen nagy neveket sikerült megnyerniük, azt mutatja, hogy igazán nagy vadra hajtanak, amibe ezúttal talán nem törik bele a bicskájuk. Bemutató dátum egyelőre még nem ismert, de 2019-nél előbb ne számítsunk rá, akkor viszont érkezik eme jingnek a jang filmje is, a The Batman képében, amely viszont a noir irányából közelíti meg a DC Univerzumát. Kíváncsian várjuk, hogy ebből mit hoznak ki. Mi egyelőre bizakodunk, hogy ennyire mosolyt csalt az arcunkra az élet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.