Hirdetés

Matt Reeves beszélt Joker eredettörténetéről

|

A bohócnak egy rövid, de annál emlékezetesebb jelenet jutott a Batmanben.

Hirdetés

Márciusban debütált a mozikban Matt Reeves Batmanje, ami talán minden eddigi Denevérember-filmnél sötétebbre és komorabbá sikeredett. A háromórás szuperhős-neonoirban a Robert Pattinson által megformált főhős mellett megjelenik Macskanő (Zoe Kravitz,) Rébusz (Paul Dano), Pingvin (Colin Farrell), és néhány perc erejéig még Joker (Barry Keoghan) is, akiről a Varietynek adott interjút a rendező.

Hirdetés

Bár a mozikba került filmben is feltűnik Joker, a legkatartikusabb pillanatokat a direktor által egy néhány nappal ezelőtt megosztott kimaradt jelenet tartogatja, amiben Batman Rébuszról faggatja ősi ellenségét. Reeves így nyilatkozott titokzatos Jokeréről:

Olyan, mint az Operaház Fantomja. Egy veleszületett betegség miatt nem tudja abbahagyni a vigyorgást. Az arca félig el van fedve a film túlnyomó részében. A hegek eredete nem egy vegyszerrel teli tartályhoz, vagy egy titokzatos múltbeli történéshez köthető. Mi van, ha ez a srác már a születésétől fogva beteg és el van átkozva? Kiskorában is ilyen rémisztően és groteszk módon nevetett. Már gyerekként elborzadva néztek rá, és ő ezt személyes támadásnak vette, ami aztán meghatározta törvényenkívüliségét.

Mindenképp érdekes és egyedi eredettörténetnek tűnik Reeves víziója, reméljük, hogy lesz lehetősége ezt filmvászonra is álmodni. Batman és Joker kimaradt jelenete alább megtekinthető.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.