Hirdetés

Megfilmesítik a PlayStation sikercímét, a Ghost of Tsushimát

|

A John Wick alkotója felel majd a filmadaptáció minőségéért.

Hirdetés

Hivatalosan is megerősítették, hogy a Sony Pictures és a PlayStation Productions közösen megkezdte a kritikusok és a játékosok által is magas polcra helyezett Ghost of Tsushima videojáték filmadaptációjának a fejlesztését. A több eladási rekordot is megdöntő cím filmváltozatát pedig az a Chad Stahelski rendezi majd, akinek a John Wick-filmeket is köszönhettük.

Hirdetés

A kizárólag a Sony konzoljára megjelent Ghost of Tsushimát a Sucker Punch Productions csapata fejlesztette. A játékban egy Jin Sakai nevű szamuráj harcost alakítunk, aki klánjának utolsó élő képviselője, a történet során pedig a véráztatta Tsushima szabadsága a tét. A játék elsősorban remek harcrendszerével és jól működő mechanikáival vette le a játékosokat a lábukról, ám a feudális Japánban játszódó kaland nem csak gyönyörű, de hasonlóan filmszerű látványvilággal is dolgozott. Nem meglepő, hogy a játékba került egy "Kuroszava-mód" is, ami legendás japán filmkészítő klasszikusainak, úgy mint A hét szamuráj látvány- és hangzásvilágát idézi meg.

A készülő filmet Chad Stahelski saját cége, a 87Eleven Entertainment mellett maga a Sucker Punch stúdiója is producerként fogja felügyelni. Asad Qizilbash, a PlayStation Productions vezetője is nyilatkozott az adaptáció kapcsán:

Izgatottak vagyunk, hogy elhozhatjuk Jin történetének a Chad és 87Eleven Entertainment által megálmodott verzióját a nagyvászonra. Szeretünk olyan kreatív partnerekkel együtt dolgozni, mint Chad, akinek a játékaink iránt táplált szenvedélye biztosítja, hogy egy olyan feldolgozást hozzunk létre, ami a rajongók mellett egy új közönséget is be fog vonzani.

A közleményből az is világossá vált, hogy Jin történetének egy közvetlen feldolgozását kapjuk majd a premierkor. A Ghost of Tsushima egyébként a PlayStation 4 történetének leggyorsabban fogyó saját fejlesztésű, eredeti címe volt, ami több mint 2.4 millió példányban kelt el a megjelenést követő 3 nap során - egyúttal számos díjra jelölték a Sony játékát, több helyütt pedig a 2020-as év legjobb játékának is megválasztották. Egyértelmű, hogy a Sony a filmvásznon is szeretne sikert kovácsolni az interaktív alkotásaiból, hiszen az Uncharted-film utómunkálati fázisban tart, míg az HBO The Last of Us-sorozatán is gőzerővel dolgoznak már a készítők, Neil Druckmann és Craig Mazin.

Ti játszottatok a játékkal? Örültök a bejelentésnek?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.