Hirdetés

Így kezelik a Marvel filmjei és sorozatai a Végtelen háború eseményeit

|

Körmönfontabb megoldásokkal folytatódnak a Marvel Filmes Univerzum történetei, mint hittük volna.

Hirdetés

Figyelem! Spoilerek a Bosszúállók: Végtelen háború eseményeire nézve!

A harmadik Bosszúállók film képes volt felnőni ígéreteihez. Nem csak egy minden eddiginél karizmatikusabb és veszedelmesebb gonosztevőt kaptunk Thanos képében, hanem őrült tervének sikeressége is sokkban hagyta a nézőket. Pislogni akkor tudtunk legközelebb amikor ráeszméltünk, hogy jó pár halott karakter következő filmjét már bejelentették, valamint a Bosszúállók 4 forgatási fotóiról is visszakacsintottak már néhányan közülük. Akkor csak nem ölik meg végleg kedvenc szuperhőseinket, ugye? A filmet rendező Russo testvérek szerint ez a folyamat már nem fog csettintésszerűen menni.

Hirdetés

Egy friss interjúban Anthony Russo elárulta, hogy léteznek bizonyos "leleményes utak" arra, hogy a Végtelen háborúban elhullott karakterek végleg halottak maradjanak, annak érdekében, hogy a film ne veszítsen az értékéből. A rendező továbbá arról is beszélt, hogy ne feltétlenül számítsunk arra, hogy a történet lineárisan fog folytatódni a Bosszúállók 4-ben, mint az MFU korábbi filmjeiben. Ezzel arra utalhat, hogy a kvantumvilágnak fontos szerepe lesz a történetben.

"Egy valamit szögezzünk le, mert fontos, hogy ezt ne felejtse el senki. Az MFU-ban bármi lehetséges. Az, hogy egy folytatás be van jegyezve még önmagában nem jelent semmit. Az emberek megszokták, hogy az MFU-ban lineárisan haladunk előre az időben. Viszont ennek nem feltétlenül kell így lennie. Számos leleményes úton haladhat tovább a történet innen."

Joe Russo megerősítette testvére szavait és kiemelete, hogy ne feledkezzünk meg az egyes filmek közti időkülönbségekről sem. A Galaxis Őrzői 2, a Végtelen háború és a Galaxis Őrzői 3 között hatalmas eltérések vannak az MFU idővonalán. Ami azt illeti, a hírek szerint a Bosszúállók 4 is évekkel a Végtelen háború után fog játszódni, függetlenül attól, hogy a premierek között csupán egy év különbség van.

"Négy év telik el a Galaxis Őrzői 2 és a Végtelen háború között. Ez nagyon hosszú idő, rengeteg történet befér ide az Őrzőkről. Hogy Anthonyt ismételjem, senki se számítson arra, hogy lineárisan fog tovább haladni a Marvel univerzum."

Érdekes ötlet és nagyon úgy tűnik, hogy a Marvel sorozatai is átveszik ezt az irányelvet. Egy Reddites kérdezz-felelek során a Marvel TV fejese, Jeph Loeb a következő választ adta arra a kérdésre, hogy a sorozatokra milyen hatással lesz a Végtelen háború:

"A történeteink túlnyomórészt még az előtt fognak játszódni, hogy Thanos csettintett volna az ujjaival. Ennek egyrészt az az oka, hogy még a film megjelenése előtt forgattunk és eleve olyan történeteket mutatunk be, amik még az előtt játszódnak."

A sorozatok tehát valószínűleg kivárják, hogy mi lesz a Bosszúllók 4 vége és csak utána fognak igazodni a filmekhez. Érdekes évek állnak a Marvel Filmes Univerzum előtt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.