Hirdetés

Mire érdemes felkészülni a Stranger Things negyedik évados fináléja előtt?

|

Összegyűjtöttük a készítők és néhány színész nyilatkozatát, hogy felkészülhessünk a legváratlanabbra is.

Hirdetés

Július 1-jén megkapjuk a várva várt lezárást a Stranger Thingsből, és ennek apropóján összegyűjtöttünk néhány nyilatkozatot a közelmúltból, hogy mégis mire lesz érdemes felkészülni az évadzáró kapcsán. Már az eddigi negyedik évados részek, illetve a nemrégiben kikerült trailer is egy sokkal sötétebb finálét vetít előre, az interjús promózások pedig szintén ezt a gyanút erősítik meg. Értelemszerűen SPOILERekkel kikövezett nyilatkozatok következnek, úgyhogy aki eddig még nem látott egy részt sem az évadból, az előbb pótolja őket a cikk folytatásához.

Hirdetés

Kezdjük Joe Quinn-nel, aki a negyedik évad egyik legkellemesebb meglepetését nyújtja Eddie Munson szerepében. Már csak azért is jó vele kezdeni, hiszen a nyilatkozatok közül az övé a legoptimistább. A Deadline-nak lényegre törően a következőket árulta el:

"Annyit mondhatok, hogy lesz egy gitáros jelenet, és hogy a finálé léptéke és ambíciója is elképesztő. Nagyon mérges leszek, ha nem hoznak vissza. Ha szükségük van rám, akkor szívesen visszatérnék."

Quinn szavai már csak azért is hangsúlyosak, mivel a második évaddal kezdődően a sorozat könnyűszerrel írja ki az újoncokat a stábból. A másodikban Sean Astin Bobja, majd a harmadikban Alec Utgoff Alexije harapott a fűbe, és ezek alapján jogosan gyanakodhattunk volna arra, hogy Eddie lesz a következő a sorban.

A fenti idézet a készítők, azaz Matt és Ross Duffer nyilatkozatai után válnak igazán érdekessé. A testvérek előbb az Empire-nek árulták el, milyen irányt is vesz a széria a negyedik évad végére.

"A második felvonás valójában fogja azt, amit az első felvonásban csináltunk, és mindent felpörget. Általában egy szezon végeztével egy szép meghajlással lezárjuk a történetet, mielőtt egy apró részlettel utalnánk arra, hogy várjunk csak, itt valami még készülődik. Ahogy átlépünk az ötödik évadba, már nem kell ezt tennünk. Nem lesz egy újrakezdés ahhoz képest, ahol ezt az évadot lezárjuk."

Bár korábban szóba került az, hogy egy jelentős időugrást eszközölhetnek a készítők a negyedik és ötödik évad között, úgy tűnik, hogy ez az eddigi évadközi periódusokra jellemző status quóra nem lesz hatással. A Duffer fivérek továbbá egy filmes referenciával is éltek, ami szintén nem ígér sok jót a hőseink számára.

"Tudjátok, az Az elveszett fiúkban amikor eldöntik, hogy elébe mennek a vámpíroknak?! Szórakoztató látni, ahogy az emberek kitalálnak valamit, hogy túljárjanak a rosszfiú eszén. Erről fog szólni a második felvonás is. Ám természetesen, nem mindig alakul minden a terv szerint…"

A Duffer testvérek ezt követően a Variety interjújában keltek Noah Schnapp (Will Byers) védelmére, aki korábban elkotyogta, miszerint több karakter halálával érdemes számolni a negyedik évad végére. A készítők tömören megerősítették Schnapp elszólását, de természetesen nem mentek bele a konkrét részletekbe.

És itt érdemes visszatérni Joe Quinn korábbi mondatára, melyben kifejtette szándékát a visszatérésre. Ha Eddie Munson túlélné a finálét, akkor a jelentősebb újoncok közül csupán a menő srácok vezetője, Jason Carver (Mason Dye), illetve Tom Wlaschiha Dimitrije maradna a potenciális áldozatok táborában. Tehát először a sorozat történetében akár a főbb szereplők közül is elveszthetünk egy vagy több karaktert. Tekintve, hogy a majdnem 100 perces hetedik epizódban egy négy szereplőt is mozgató szál úgy ahogy van mellőzésre került, a sorozat talán tényleg kinőtte saját kereteit, és elérkezett az ideje, hogy kurtítsanak a stáb tagjain, hogy a cselekményvezetés még menedzselhető legyen egy-másfél órás epizódokban.

Ti ki(k)nek az elvesztésével nem tudnátok megbirkózni a Stranger Thingsben?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.