Hirdetés

Neil Gaiman és Guillermo del Toro anno egy Dr. Strange filmötletről tárgyalt Kevin Feige-val

|

Terveik szerint a nagy mágus az 1920-as években kezdte volna meg pályafutását - viszont a direktort sújtó, már-már természetfeletti pechszéria ismét lecsapott.

Hirdetés

Bár a pályafutása során megannyi díjat bezsebelő Guillermo del Torónak nincs oka panaszra a karrierét illetően, neve sokak számára a meghiúsult projektek szinonimájává avanzsált. A példákat hosszasan sorolhatnánk - aligha véletlen, hogy külön Wikipedia-szócikk gyűjti össze a végül idejekorán kimúló ötletkezdeményeket és hamvába holt koncepciókat. Gótikus steampunk-westernként újragondolt Monte Cristo grófja, a Hellboy harmadik része, a Silent Hills videójáték, vagy éppen H. P. Lovecraft kisregényének, az Az őrület hegyeinek az adaptációja. Egytől-egyig igazolják, hogy az Oscar-díjas író-rendező fantáziája kimeríthetetlen - ráadásul Neil Gaiman-nek hála, egy gyaníthatóan komoly érdeklődésre számot tartó, ám visszavonhatatlanul füstbe ment tervről hullott le a lepel.

Hirdetés

A Sandman: Az álmok fejedelme kirobbanó sikere miatt mostanában igencsak felkapott szerző elmondása szerint még 2007-ben tartott pár elmondása szerint "minimalista" stílusú megbeszélést az MCU atyjával, Kevin Feige-val. Ezek egyikén bedobta, hogy örömmel venne részt egy Doctor Strange hányattatásai körül forgó alkotás munkálataiban, és azt is megjegyezte, hogy örömmel dolgozna együtt del Toróval. Azonban az üzleties specialista kerek-perec közölte, hogy ez a hős egyszerűen nem elég ismert ahhoz, hogy a kezdeti fázisban foglalkozzanak vele. Mivel eleinte inkább a "központi karakterekre", vagyis a nagy rajongótáborral bíró figurákra koncentrálnának.

Magát a filmet egyébiránt eredettörténetnek szánták. Miként azt Gaiman megfogalmazta:

"Volt benne néhány klassz elképzelés. A kedvenc Doctor Strange ötletem, amit nagyon szerettünk volna beletenni az, hogy a kalandjai, hogy alkoholistává válik, és kizárják az orvosi kamarából, meg minden ilyesmi, az 1920-as években essenek meg. Szóval az ötlet az volt, hogy mindezt végigcsinálta és az 1920-as évek végén vagy az 1930-as évek elején a világ legnagyobb varázslójává képezték ki, és 90 éve Greenwich Village-ben él, és ugyanúgy néz ki, mint régen, és senki sem veszi észre. Ez az ötlet valahogy tetszett nekünk - mintha Strange valahogy kiesett volna az időből. De egyébként ez nagyon Steve Ditko-szerű lett volna, mert, tudod, az a legjobb."

Kétségkívül izgalmas ötlet - ám ahogy az sejthető, már semmi sem lesz belőle. Ellenben, mivel a mágia nagymesterének kalandjai esélyesen folytatódni fognak a Doctor Strange az őrület multiverzumában után, érdekes volna, ha a harmadik részt del Toróra bíznák. Elvégre valószínű, hogy egy magas művészi igényű, és mellé a közönség tetszését is elnyerő végeredmény születne.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.