Hirdetés

Nem eredetsztori lesz Matt Reeves Batman filmje

|

A filmkészítő igyekszik valamilyen egyedi történettel előrukkolni ahelyett, hogy valamelyik képregényt adaptálná szóról szóra.

Hirdetés

Múlt évben került Matt Reeves a következő szóló Batman mozi írói és rendezői pozíciójába, de túl sok részlet nem derült ki azóta a projekttel kapcsolatban. Inkább csak különböző pletykák emlékeztettek arra, hogy előbb-utóbb erre a filmre is számíthatunk a DC-től. Ezen pletykák között népszerű volt az az elképzelés miszerint Reeves egy fiatalabb Sötét Lovagot fog bemutatni Frank Miller és David Mazzucchelli Batman: Year One képregénye alapján, ezzel pedig Ben Affleck is kikerülne a képből.

Hirdetés

Most Reeves a pletykálódás elébe ment és kijelentette, hogy a filmjük nem a Year One adaptációja lesz, sőt valójában egyik képregény közvetlen megfilmesítéseként sem tehinthetünk rá.

"Nincs kifejezetten egyetlen képregény sem, ami alapján dolgoznánk. A Year One az egyik kedvenc történetem, de nem azt adaptáljuk. Izgalmas olyan sztorira fókuszálni, ami nagyon személyes és meghatározó Batman számára. Természetesen nem fogunk újabb eredettörténetet vagy hasonlót adni neki. Helyette próbálunk egy olyan történettel előrukkolni, ami érzelmes ugyan, de mégis bemutatja, hogy márpedig ő a világ legjobb detektívje. Emiatt szerettem meg Batmant gyerekkoromtól fogva.

Beszéltem már arról, hogy egy Batman központú, noir stílusú filmet szeretnék készíteni, amely során Batman egy ügyet vizsgál ki, közben pedig elénk tárul Gotham világa. Beleástam magam a kedvenc képregényeim újra olvasásába. Próbálom megtalálni a legjobb módját annak, hogy egy újszerű és vagány Batman történetet prezentáljak."

Reeves arra is tett egy rövidke utalást, hogy a forgatókönyv első változata néhány héten belül elkészülhet, ez pedig azt jelenti, hogy már akár jövő év elején indulhat a forgatás. Arról sajnos nem beszélt, hogy megmarad-e Ben Affleck a főszerepben vagy a színész maga mögött kívánja hagyni a DC Univerzumot.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.