Hirdetés

Nem készül több magyar tartalom az HBO Maxra

|

Az HBO Max jelentős átszervezés miatt állítja le az eredeti műsorait Európában, emiatt került le a hazai gyártású A besúgó sorozat is a platformról.

Hirdetés

Nagy port kavart az elmúlt napokban idehaza az a jelenség, amely során bármiféle előzetes jelzés nélkül lekerült az HBO Max-ról jó pár cím - köztük az idén tavasszal nagy sikert arató új magyar sorozat, A besúgó, valamint az Aranyélet 3. évada is. A mai napon végre fény derült ennek okára. A Variety ugyanis megtudta, hogy a Warner Bros. és Discovery egyesülése áll a háttérben, amelynek 3 milliárd dolláros költségmegtakarítási megoldása az európai piacot sújtja a legjobban.

Hirdetés

A médiakonglomerátum a streaming-prioritások újraelosztására törekszik, ezért az északi országokban (Dánia, Svédország, Norvégia, Finnország), Közép-Európában, Hollandiában és Törökországban nem készít többé eredeti műsorokat az HBO Max felületére. Emellett néhány tartalmat is eltávolít a platformjáról, hogy licencszerződéseket szabadítson fel. A Variety-vel megosztott nyilatkozatában a Warner Bros. Discovery szóvivője elmondta:

Miközben tovább dolgozunk az HBO Max és a Discovery+ egyetlen nagy, globális streaming szolgáltatássá történő egyesítésén, amely a Warner Bros. Discovery széleskörű tartalmát fedi majd le, felülvizsgáljuk a jelenlegi tartalmi kínálatunkat a meglévő szolgáltatásokon. Ennek a folyamatnak a részeként úgy döntöttünk, hogy az eredeti műsorok egy részét eltávolítjuk az HBO Maxról, valamint megszüntetjük az eredeti programokkal kapcsolatos terveinkent az HBO Max esetében a Skandináv-térségben és Közép-Európában. Az elmúlt évben megkezdett, újonnan induló fejlesztési tevékenységünket is leállítottuk Hollandiában és Törökországban.

A közlemény ezzel záródik:

Ezen piacok iránti elkötelezettségünk azonban nem változik. A Warner Bros. Discovery lineáris hálózatai számára továbbra is helyi tartalmakat rendelünk meg ezekben a régiókban, és továbbra is jelentős mértékben vásárolunk helyi, harmadik féltől származó tartalmakat a streamingszolgáltatásunkban való felhasználásra.

Míg az eredeti tartalmak fejlesztése azonnal leállnak a fent említett területeken, a már gyártásban lévő programok folytatódnak. Emellett úgy tudni, hogy számos, eddig be nem jelentett, de már zöld lámpát kapó projekt is elkészülhet még. Néhány ilyen sorozatot azonban más platformoknak is eladhatnak.

Két ország úszta meg ezen átszervezést: Spanyolország és Franciaország. Ez valószínűleg annak köszönhető, hogy a spanyol nyelvű tartalmak például nagyon jól mennek az HBO Maxon köszönhetően annak, hogy a platform nagyon sikeres Latin-Amerikában, és az amerikai spanyolajkú piacot is kiszolgálja. Eközben, bár az HBO Max még el sem indult Franciaországban, az európai audiovizuális médiaszolgáltatásokról szóló irányelv értelmében a streamingszolgáltatókra vonatkozó szigorú francia tartalmi kvóták azt jelentik, hogy az erős francia kínálat elveszítését nem valószínű, hogy a Warner Bros. Discovery megengedheti magának.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.