Hirdetés

A Netflixen mutatják be Andy Serkis Maugliját

|

Meglepő fejlemények az új A dzsungel könyve feldolgozás háza tájáról.

Hirdetés

Miközben Andrew Garfield főszereplésével összehozta a Lélegzetvétel című életrajzi drámát rendezői debütálásaként, 2015-től a már régóta tervezett Maugli forgatási munkálatai is kezdetüket vették Andy Serkisszel az élen. Attól függetlenül, hogy a Disney közben megelőzte saját élőszereplős adaptációjával a Warner Bros égisze alatt készülő prdukciót, a készítők továbbra is elszántan dolgoztak rajta többször kihangsúlyozva, hogy ez egy sokkal sötétebb és komorabb, mégis hűbb feldolgozása lesz Rudyard Kipling eredeti művének. A pár hónapja megjelent első előzetes után már egyáltalán nem tűnt kétségesnek, hogy két évvel az előző feldolgozást követően idén októberben bemutatják a Mauglit, ám nemrég derült égből villámcsapásként jelentették be, miszerint nemcsak a premierdátum változott, de a Warner Bros egyenesen le is passzolta Serkis filmjét.

Hirdetés

A Deadline információi szerint a Netflix vásárolta meg a Maugli forgalmazási jogait, amely egyelőre meghatározatlan időpontban, valamikor 2019 folyamán fog elérhetővé válni a streaming szolgáltatás egyre rohamosabban bővülő kínálatában, valamint bizonyos időre a mozikba is eljut majd, de hogy hazánk is köztük lesz-e, az egyelőre kérdéses.

Ezzel a David Ayer rendezte Bright és Michael Bay közelgő 6 Undergroundja mellett egy újabb nagy költségvetésű alkotás kerül bemutatásra a Netflixen, már ha nem a legnagyobb, tekintettel a tényekre, hogy neves hollywoodi színészek egész sora (pl. Benedict Cumberbatch, Christian Bale, Cate Blanchett...) kelti életre a filmben szereplő állatokat digitális mozgásrögzítő technológiával, ráadásul számos pótforgatást is elrendeltek hozzá korábban, amikor a 2016-os produkció megjelenésekor lassítottak az előkészületekkel.

A döntés pontos okai ismeretlenek, de nagy valószínűséggel a Warner Bros nem érezte kellően jónak a Mauglit ahhoz, hogy ilyen rövid időn belül megmérettessék a hatalmas kritikai és pénzügyi sikernek bizonyult Disney-féle mozifilmmel. Így az Expedíció és a The Cloverfield Paradox sorsára jutva - amiket a Paramount nem mert bevállalni - a Netflixen találtak neki helyet, jövőre pedig meglátjuk, hogy valóban a minőséggel akadtak-e problémák...

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.