Hirdetés

Sztárokkal teletűzdelt történelmi film érkezik a Netflixre: Előzetest kapott a The King

|

Impozáns szereposztással érkezik a hazánkban forgatott film.

Hirdetés

A Netflx megint figyelemre méltó produkciókkal készül a díjszezonra, elég csak a Martin Scorsese által rendezett The Irishmant vagy Noah Baumbach legújabb alkotását, a jelenleg is zajló Velencei Filmfesztiválon egyöntetű dicséretben részesült Marriage Story című drámát említeni. Ezen felül ott lesz még a Shakespeare IV. és V. Henrikjét filmváltozatban újragondoló The King is, amelyet David Michôd (Országúti bosszú, War Machine) és Joel Edgerton forgatókönyve alapján jórészt Magyarországon vettek fel, az előbbi ráadásul a rendezői feladatokat is ellátta a sztárokkal teletűzdelt műnél. 

Hirdetés

A The King a hercegből akarva akaratlanul is királlyá avanzsáló V. Henrik történetét meséli el, aki zsarnok apja halálát követően kénytelen elfogadni azt az életet, aminek egészen addig hátat fordított. A fiatal angol uralkodónak nemcsak a politikai életben kell rendet tennie, valamint helytállni abban a totális káoszban és a háborúkban, melyeket az elődje hagyott maga után, de mindemellett belső harcok is várnak rá a múltban elkövetett hibái miatt. A címszereplőt a Szólíts a neveden, a Csodálatos fiú és a Lady Bird Oscar-díjra jelölt tehetsége, Timothée Chalamet fogja eljátszani.

Az első előzetesből kiderül, hogy valóban lenyűgöző színészgárda állt össze a történelmi filmre, hiszen az V. Henriket alakító Chalamet mellett a társforgatókönyvíró Edgerton Falstaffot, Ben Mendelsohn IV. Henriket, Lily-Rose Depp (aki egyébként Johnny Depp lánya) Katalin francia hercegnőt, Robert Pattinson pedig a francia koronaherceget kelti életre. A Netflix ráadásul már a bemutatódátumot is elárulta, és a The Irishmanhez hasonlóan kettős premierre számíthatunk: a The King október 11-től lesz látható az amerikai mozikban, míg november 1-től a streamingoldal kínálatában. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.