Hirdetés

A New 52 képregényekből meríthet Joss Whedon Batgirlje

|

Meglehetősen friss képregényekhez nyúlhat a Batgirl film története, ha ez igaz.

Hirdetés

Pár hete még nem sok jó hírrel szolgáltathattunk a DC Filmes Univerzum környékéről, köszönhetően a Batman film körül játszódó követhetetlen konfliktusoknak, de múlt héten szerencsére az ellenkező irányba billent a mérleg. Amellett, hogy kaptunk egy remek Igazság Ligája trailert felröppent a híre, hogy Joss Whedon (Bosszúállók) tárgyal a Warner Bros.-al egy önálló Batgirl film elkészítéséről. Amellett, hogy a rendező maga is hatalmas képregényrajongó, alkotásaiban mindig is fontos szerep jutott a női karaktereknek, így ez lehet a tökéletes párosítás, ha aláír a munkára. Ez esetben a legnagyobb kérdés az, hogy melyik történetből merít ihletet a film?

Hirdetés

Az Entertainment Weekly értesülései szerint Whedon Batgirlje Barbara Gordonra (és nem Stephaine Brownra) fókuszál majd és a 2011-ben indult New 52-ból szerez inspirációt, amelyben a DC újragondolta klasszikus karaktereit. Persze a rendező mindezt csupán kiindulási pontként használja, a cselekményt és a szereplőket biztosan úgy kezeli, hogy tapintani lehessen Whedon jól ismert jelenlétét.

Hosszú képregényes múltja során Barbara Gordon rengeteg megpróbáltatáson ment keresztül, Batgirl szerepét pedig rajta kívül mások is magukra húzták. A New 52 adott rá ismét köpenyt, kezdve azzal, hogy a Jokernek köszönhetően deréktól lefelé lebénült lányt talpra állította egy kísérleti műtét segítségével. Ezekben a képregényekben egy modern nőként ábrázolták Barbarát, aki igyekszik összeszedni az életét és diplomát szerzni, de közben nem hagyja nyugodni a trauma, amit Joker okozott neki. Ezután 2014-ben újfent változásokon esett át Batgirl, itt már lazább túnust kapott a karakter és a történet is.

Mit gondoltok, azzal járnánk jobban, ha Whedon filmje a poszttraumás stresszre menne rá, vagy inkább egy könnyedebb stílusú alkotásra lenne szüksége a DC-nek?

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.