Hirdetés

Oroszországban egy sci-fi thriller digitális nézettségi rekordokat döntöget

|

De mi is ez a nagyreményű Sputnik?

Hirdetés

Hiába mutatták volna be eredetileg a Tribeca Filmfesztiválon a nagyreményű Sputnikot, a koronavírus-járvány miatt a stúdió úgy döntött, inkább átugorja a mozis lépcsőt, hogy az orosz VOD-szolgáltatókon küldjék pályára a sci-fi thrillert.

Hirdetés

A Deadline azt írja, a kísérlet rekorddal zárult: habár pontos számokat nem árultak el, de több mint egymillió ember nézte meg a filmet az április 23-ai bemutatója óta a három legnagyobb orosz VOD-tékán (More.tv, Wink és Ivi). Ez nem csak azt jelenti, hogy az említett szolgáltatások toplistáján aranyérmes lett a film, de egyben az elmúlt két év legnagyobb nézettségét is generálta, felülmúlva az összes hollywoodi digitális bemutatót. A megjelenési ablak kikerülése egyébként nem újdonság, az elmúlt hónapokban több hollywoodi stúdió is hasonló eljárásra kényszerült olyan produkciók, mint a Trollok a világ körül vagy a Scooby! esetében.

A Sputnikot Egor Abramenko rendezte saját rövidfilmje, a The Passenger alapján. A történet a hidegháború csúcspontján játszódik, amikor egy balszerencsésen alakult küldetés miatt földbe csapódik egy orosz űrhajó, egyetlen túlélővel a fedélzeten. Miután behívatnak egy híres orosz pszichológust a parancsok mentális állapotának felmérésére, hamar világossá válik, hogy vele együtt valami sokkal veszélyesebb is a bolygón landolt.

A filmet augusztus 14-én mutatják be az Egyesült Államokban.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.