Hirdetés

Outlaw King - Chris Pine alakítaná I. Róbert skót királyt

|

A Netflix új nagyjátékfilmes irányvonala keretében A préri urai (Hell or High Water) után David Mackenzie rendező újra meghívta szerelemprojektjébe Chris Pine-t és Ben Fostert.

Hirdetés

A Deadline általában megbízható értesülései szerint a Netflix Scott Stuber vezette nagyjátékfilmes tervei közül az első néhány projekt máris kezd komolyra fordulni: A préri urai rendezője és sztárjai a tárgyalások utolsó fázisában vannak, hogy újra összeálljanak az Outlaw King című skót történelmi eposzra. A film I. Róbert (Robert the Bruce) angolok elleni szabadságharcának a A rettenthetetlenben látottakhoz képest egy másik verzióját fogja bemutatni.

Hirdetés

Habár a hírt a Netflix egyelőre nem kommentálta, az értesülések szerint a filmet David Mackenzie rendezi és a szerződéskötés végső fázisában tartanak Chris Pine-nal, hogy eljátssza a skót uralkodót. Ben Foster kapná James Douglas skót lovag szerepét, aki a király fő tanácsadója és barátja volt. Bash Doran írta a forgatókönyvet és a forgatás augusztusban kezdődne Skóciában.

Mackenzie és a film másik két producere, Gillian Berrie és Richard Brown mindannyian skót származásúak és eléggé úgy hangzik a dolog, hogy szeretnék helyreállítani I. Róbert hírnevét, amelyet történelmileg sok helyen pontatlanul megkoptatott a A rettenthetetlen. Ott I. Róbert hataloméhes apja manipulációjának hatására elárulta William Wallace-t, mielőtt Skóciát szabadságra vezette. Itt is meg lesz a helye Wallace-nak, de ebben az elmesélésben Róbert félreteszi a kényelmet és az embereinek élére áll egy hosszú hadjáratban. Megdönti az angolok és a katolikus egyház uralmát és kíméletlenül rendet rak a megosztott skót nemesség körében, hogy végül egyesítve erejüket II. Eduárd seregeit legyőzze. A filmben egy komolyabb szerelmi szál is lesz a király és az ő királynője, Elizabeth de Burgh között, akinek apja egy befolyásos angolbarát ír nemes. 

Amióta Taylor Sheridan forgatókönyve alapján David Mackenzie legutóbbi filmje, A préri urai kimagaslóan jó fogadtatásra lelt a nézők és a kritikusok körében, igencsak nagy lett a rendező után a kereslet. Számos filmmel kapcsolatban felmerült a neve, többek között az alakuló The Brotherhood kapcsán is, amely körül olyan nevek köröznek, mint Michael Fassbender és Margot Robbie. De az Outlaw King vászonra vitele régi vágya Mackenzie-nek, valamint szeretne újra együtt dolgozni Pine-nal és Fosterrel is, akik kimagasló alakítást nyújtottak közös munkájuk során. A Netflix azonnal belelkesedett a dologra, és egy mielőbbi, későnyári időpontot tett lehetővé a forgatás megkezdésére, amíg még elég hosszúak a skóciai nappalok.

Mi állunk elébe, különösen, hogy szerkesztőségünknek is nagyon tetszett A préri urai, amelyet hazánkban az HBO Go műsorán lehet csak megtalálni. Sajnos a magyar mozikban kihagyott ziccer volt a tavalyi év egyik legjobb filmje.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.