Hirdetés

Rekordot döntött az AZ előzetese

|

Erre azért igazán nem számítottunk, pláne egy horrortól.

Hirdetés

A horror egy igazán mostohán kezelt műfaj, hiszen érdemben megújulni képtelen, és sok szempontból eléggé behatárolható, mégis az utóbbi időkben sokad virágzását éli vagy drámával és egyéb többletjelentéssel átitatva (Lásd: The Babadook, A boszorkány, Valami követ), vagy a klasszikusokat dolgozzák át, mint például a Rémálom az Elm utcában, a Poltergeist, vagy jelen esetben az Az-t. Pont a fenti okokból is kiindulva mérsékelt sikereket szoktak általában elérni, mérsékelt érdeklődésre, ami alól az utóbbi években némileg James Wan horrorjai képeztek kivételt. Arra viszont talán senki sem számított, hogy a Stephen King könyve nyomán készült film előzetese ekkorát fog menni az internet gyorsforgalmi sztrádáján.

Hirdetés

Talán a bohócfóbiások ezzel próbáltak úrrá lenni félelmükön, esetleg Stephen King rajongói aktivizálták ennyire magukat, mindenesetre az első 24 órában 197 millió megtekintést tudhatott magának az előzetes YouTube-on, twitteren és Facebookon egyaránt, ezzel 58 milliót vert rá a decemberi új csúcstartó Halálos iramban 8-ra, amely csúcsot előtte A sötét ötven árnyalata, azt megelőzően pedig a Star Wars - Az ébredő Erő trailere tartott. Ez a szám már csak azért is nagy szó, mivel hatalmas kultusszal és rajongótáborral rendelkező franchise-okról és adaptációkról van szó, ráadásul nem kis számmal előzte be őket. Ennyi mindenkinek lennének bohócokhoz köthető rossz emlékei?

Mindenesetre Pennywise vérfagyasztó mosolyával szeptember 7-től találkozhatunk a mozikban, amelyet a Mama direktora Andrés Muschietti rendezett.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.