Hirdetés

Rendezőre talált a Narnia krónikái: Az ezüst trón

|

Narnia legújabb krónikája megtalálta mesemondóját.

Hirdetés

A Narnia-krónikái már egy jó ideje nyűglődő franchise, amelybe a filmesek időről időre megpróbálnak életet lehelni. A 2005-ös "nyitóepizód" Az oroszlán, a boszorkány és a ruhásszekrény szép bevételeket termelt és a langyos kritikák ellenére jó alternatíva volt a Harry Potter és a Tűz Serlegével szemben, valamint pótolta a Gyűrűk Ura-trilógia epikus csatáiért epedőket, még ha vértelenül is, ennek tetejébe még egy Legjobb sminknek járó Oscar-díjat is bezsebelt (ami már akkor is erősen vitatható volt). 2008-ig kellett várni a folytatásra (Caspian herceg), amelyet szintén az első részt jegyző Andrew Adamson (Shrek 1-2) rendezett, azonban az eredetileg kiszemelt 2007 karácsonyáról fél évet csúsztatták, hogy ne kerüljön szembe Az arany iránytűvel és a gyártó, Walden Media másik fantasyjének, az Én kicsi szörnyemnek engedjenek teret. Egyik húzás se jött be: Az arany iránytű a filmtörténelem legnagyobb buktái közé vonult be, Az én kicsi szörnyem a radar alatt maradt, a Caspian hercegre pedig az elsőhöz képest nagyobb érdektelenség várt (kellett neki Indiana Jones és Vasember havában érkeznie), hazájában pedig már a gyártási költségeit (225 millió dollár) sem hozta vissza. Nem csoda, hogy a Disney le is passzolta a forgalmazási jogokat, amelyre le is csapott a 20th Century Fox, de rossz lóra tettek, mivel a 2010-es Hajnalvándor útja - melyet már Michael Apted (Nell, a remetelány, A világ nem elég) rendezett - még ennyire sem érdekelte az embereket a mérsékelt költségvetés ellenére, plusz még a kritikák is lehúzták. Azóta a Sony égisze alá tartozó TriStar Pictures vette gondozásába, akik a teljes reboot mellett döntöttek.

Hirdetés

Azt már lehet tudni, hogy a következő film az író, C.S. Lewis hatodik könyvét, Az ezüst trónt veszi alapul és teljes rebootja lesz a franchise-nak. A forgatókönyvet a Pí életéért is felelős David Magee írja, a producerek között pedig ott van Lewis, Douglas Gresham is. A készítők mostanra pedig megtalálták a tökéletes rendezőt Joe Johnston személyében. Johnston igazi régi vágású filmes, aki Steven Spielberg és George Lucas mellett tanulta a szakmát (Boba Fett designe-jáért például ő felel, de az új Star Wars filmekbe is besegít a terveivel) és olyan klasszikusokat rendezett, mint a Rocketeer, a Jumanji, vagy az Amerika Kapitány: Az első Bosszúálló. Ezek alapján egy klasszikus fantasy-kalandfilmnek nézhetünk elébe. Az egyik producer, Mark Gordon a Varietynek nyilatkozott Johnston megválasztásáról.

Joe egy csodálatos mesemondó, aki éppúgy otthon van a legnagyobb franchise-okban, mint a bensőséges karakterekben. Mivel C.S. Lewis története ikonikus és epikus egyszerre, mindemellett bensőséges, személyes és érzelmes egyaránt, ő a tökéletes választás, hogy Az ezüst trónt a vászonra varázsolja.

A történetben nem szerepelnek a korábbi filmekből ismert Pevensie-testvérek, viszont a Hajnalvándor útjában már látható Eustace Stubb igen, aki osztálytársával, Jill Pole-lal arra kényszerül, hogy megmentse Rillian herceget, Caspian király fiát. Premier dátum egyelőre még nem ismert, de rebootból adódóan teljes újra castingra számíthatunk, így ne számítsunk Will Poulterre (Családi üzelmek, Az útvesztő), Eustace szerepében - már csak azért sem, mert 2010 óta rengeteg idő telt el - sem pedig Ben Barnesra (Westworld), mint Caspianra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.