Hirdetés

Rengeteg új Vaják tartalommal kényeztetett minket a Netflix

|

Új klipek, színfalak mögötti videók és nagy leleplezések jellemezték a Netflix online fesztiváljának Vajákra szentelt részét.

Hirdetés

Nyilvánvalóan nem lehetett mellőzni a Vaják világát a Tudumra keresztelt Netflixes online rajongói eseményen. A streamingcég egyre inkább a zászlóshajójaként kezeli ezt a sötét fantasy történetet, különösen most, hogy a Stranger Things is a végéhez közeledik. Jól jelzi ezt a tény, hogy a fő sorozat mellett máris több mellékszálon dolgoznak a Netflixnél, ami egyre csak bővülni fog. Nem lehet oka panaszra a rajongóknak, hiszen remek videókat és izgalmas bejelentéseket is hozott a Tudum.

Hirdetés

A második évad

Mintha egy örökkévalósággal ezelőtt lett volna 2019 év vége, amikor megérkezett a Vaják 1. évada. Most lassan a két éves évfordulóhoz közeledve végre a célegyenesben érezhetjük magunkat, hiszen decemeber 17-én folytatódik Geralt története, ami új szörnyeket és a rajongók számára ismerős helyszíneket, karaktereket ígér. Rögtön három videót is kaptunk az új évadhoz kapcsolódóan, amelyek közül az első az idáig vezető utat mutatja be sok már látott, de néhány új képsorral is. A másik két videó egy-egy klipet takar az első epizódból. Külön kiemelendő Kristofer Hivju (Trónok harca) leleplezése Nivellen szerepében, akit a felismerhetetlenségig maszkíroztak a mesterek.

Blood Origin

Ugyancsak kaptunk egy kisebb helyzetjelentést a Blood Origin alcímet viselő előzménysorozattal kapcsolatban is. Declan de Barra showrunner tart nekünk egy kis túrát a díszletek között, illetve csak tartana, hiszen ezek többsége még csak épülőfélben volt a videó rögzítésének pillanatában, így leginkább csak de Barra humorérzéke az, ami érdemben leszűrhető ebből az anyagból. Felmerül a kérdés, hogy vajon a sorozatnak is lesz-e egy ilyen könnyedebb hangvétele legalább időnként, vagy maradnak a sötét és komor vonalnál. Az biztos, hogy az alapfelállásban nem sok móka van, hiszen a Szférák Együttállását hivatott bemutatni a széria, amely során egyesül az emberek, elfek és szörnyek világa, valamint az első vajákot is ebben az időszakban hozzák létre.

Harmadik évad és még azon is túl

Az este egyik legnagyobb bejelentése az volt, hogy biztosan érkezik a Vaják 3. évada is. Noha efelől eleve nem sok kétségünk volt látva, hogy mennyi energiát fektet a Netflix a franchise-ba, azért megnyugtató a tudat, hogy biztosan lesz folytatás és egy lépéssel közelebb kerülünk ahhoz, hogy teljes adaptációt kapjon a regényfolyam. Itt azonban nincs megállás. A nyáron megkaptuk Geralt mentorának, Vesemirnek a kvázi eredettörténetét a Vaják: A Farkas rémálma animációs film formájában. Mi kifejezetten meg voltunk elégedve ezzel a próbálkozással, így nagy örömmel fogadtuk a hírét annak, hogy újabb hasonló jellegű alkotásra számíthatunk a jövőben. Ami ennél sokkal váratlanabb és meglepőbb az az, hogy mindezeken felül egy kifejezetten gyerekeknek szánt, családbarát történetet is meg kíván lovagolni a Netflix a Vaják világában. Mondani sem kell, hogy semmi családbarát nincs egy hű adaptációban, legalábbis elég nehéz elképzelni azt, hogy érdemes lenne ily módon hozzányúlni az alapanyaghoz. Látatlanban persze nem érdemes ítélkezni, hiszen nagyjából semmit sem tudunk még a Netflix ezen törekvéséről, így csak annyit tehetünk, hogy kivárjuk, mi lesz ennek a vége.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.