Hirdetés

Ridley Scott ismét történelemórát tart, méghozzá Joaquin Phoenix főszereplésével

|

Az Apple Studios és Ridley Scott közösen készítenek egy nagyszabású filmet Napóleonról.

Hirdetés

Néhány hónapja kering a hír, miszerint Ridley Scott (Gladiátor, Mentőexpedíció) életrajzi drámát rendez a híres francia hódítóról, Bonaparte Napóleonról. A főszerepet Joaquin Phoenix (Joker, A nő) fogja alakítani, a címet pedig (Kitbag, mely magyarul annyit tesz, hogy katonai hátizsák) egy közmondás ihlette: "Minden katona zsákjában ott lapul egy marsallbot."

Hirdetés

A Deadline friss értesülései szerint a Scott Free filmgyártó cég (a Scott tesók vállalkozása) mellett az Apple Studios fogja anyagilag támogatni a projektet, melynek forgatási időpontja 2022 elejére tehető, tehát kell még várni rá néhány évet. Ennek ellenére vannak már konkrétumok, sőt már Scott is nyilatkozott velük kapcsolatban, többek között Phoenix-ről. Scott és Phoenix már a Gladiátorban is dolgoztak közösen, melyben az utóbbit a legjobb férfi mellékszereplő kategóriájában jelölték Oscar-ra. A rendező elmondta, a római császárhoz hasonlóan a Kitbag-ben is egy karakteres uralkodót kell megformálni, és többek között ezért is esett a választása Phoenix-re, akinek már van "tapasztalata a szakmában".

A Kitbag a tervek szerint egy személyesebb, ugyanakkor történelmileg is hiteles alkotás lesz, melyben végigkövethetjük Napóleon felemelkedését, jelentős ütközeteit, ugyanakkor bepillantást nyerhetünk a magánéletébe is. A feleségével, Jospehine-nel való kapcsolata korántsem volt felhőtlen, és ez nagy hatással volt uralkodói és katonai tevékenységére is.

A forgatókönyvet az a David Scarpa írja, aki Scott 2017-es krimijének, A világ összes pénzének a szkriptjét is jegyzi.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.