Hirdetés

Robert Downey Jr. lesz Dr. Dolittle

|

Vasember állatokkal fog beszélni. De nem ez a reboot egyetlen meglepő húzása.

Hirdetés

Lássuk be, hogy az elmúlt években Robert Downey Jr. annyira belekényelmesedett Tony Stark szerepébe - amiben lényegében önmagát alakítja - hogy mást már nem is látunk tőle. Nagy ritkán, ha nem a világot menti meg, vagy a viktoriánus korban nyomoz Sherlock Holmesnak álcázva magát, akkor vagy kisvárosi drámában játssza ugyanezt (A bíró), vagy cameózik mecénásként (A séf), esetleg egy pornókirály hullájaként (Rendes fickók). Most Stark és Holmes után egy újabb ismert karakter bőrébe bújik.

Hirdetés

Ugyanis Downey Jr. fogja alakítani a The Voyage of Doctor Dolittle címszerepét. Nálunk a karakternek a leginkább az Eddie Murphy féle inkarnációját ismerik, pedig már az is feldolgozása volt az 1967-es, Oscar-jelölt (!!!) eredetinek. Az, hogy Downey Jr. állatokkal fog beszélni némileg aggasztónak hathat - legalábbis manapság ritkán szokott jól elsülni, ha egy nívós színész családi filmben állatokkal beszél, vagy azzá változik. Még eléggé élénken él bennünk Kevin Spacey tavaly nyári égése a Kilenc élettel, de Downey Jr. a nagy comeback előtt látványosan égette magát a kutyás Tim Allen borzadályban, az Összekutyulva című förmedvényben.

Azonban mégsem Downey Jr. a stáb legérdekesebb tagja, hanem az az Oscar-díjas Stephen Gaghan, aki a Traffic forgatókönyvéért Oscar-díjat kapott, első rendezésével, a Sziriánával Oscarhoz juttatta George Clooney-t, legutóbbi filmje, viszont már csak címében ácsingózhatott az Aranyra, hiába amortizálta le magát látványosan Matthew McConaughey. Tehát a rendező a maga dokumentarista stílusával mindenképpen meglepő változás, s a sztoriról (amelyért maga Gaghan felel) sem tudunk még egyelőre semmit, de bízzunk benne, hogy egy ilyen alkotópáros nem égetni akarja magát.

Hogy mikor kerülhet a mozikba, egyelőre az is rejtély, hiszen 2017 jó részét Downey Jr. számára kitölti a Bosszúállók: Végtelen háború forgatása, próbálja összehozni rendezői debütálását a TV-ben, az HBO-val közösen dolgozik egy szérián, egyesíteni kívánja erőit Richard Linklaterrel egy John R. Binkleyről szóló filmen, és ha minden igaz, utána jön a Sherlock Holmes régóta halogatott harmadik része. Gaghan sem tétlenkedik és beleveti magát az eddig eléggé félresikerült videojátékadaptációk műfajába: Jake Gyllenhaallal és Jessica Chastainnel próbálja összehozni a The Division újráját, a Doctor Dolittle majd csak ezek után következhet, vélhetően valamikor 2019-2020 környékén.  

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.