Hirdetés

Samuel L. Jackson inkább szerepel nagy költségvetésű, mint Oscar-esélyes filmekben

|

Szívesebben alakítja Nick Furyt, minthogy díjesélyes szerepet hajkurásszon.

Hirdetés

Sokan mérik abban egy színész sikerességét, hogy mennyi díjat, elismerést zsebelt be karrierje során. Hányszor jelölték Oscar-díjra, vagy hányszor nyerte el azt. Samuel L. Jackson azonban nem ez a fajta sztár. A színész nemrég megosztotta erről gondolatait, pontosabban az "Oscar-díj csalogató" filmekben való szereplésről. 

Hirdetés

Jacksont idáig egyszer jelölték Oscarra: még 1995-ben, a legjobb mellékszereplő kategóriában Jules Winnfield megformálásáért, a Tarantino rendezte Ponyvaregényben. Az idei év elején azonban tiszteletbeli Oscar-díjat kapott, amely viszont már nem mozgatta meg annyira. A Variety-nek adott interjújában ugyanis elmondta, hogy most már inkább a mainstream filmek készítésére koncentrálna, mint azokra, amelyek jellemzően a díjszezonra készülnek.

Régebben megesett, hogy teljesen megcsömörlöttem emiatt, és úgy gondoltam, hogy ezért vagy azért a szerepért meg kellett volna kapnom az Oscart, de nem így történt. De miután sok évvel ezelőtt túltettem magam ezen az egészen, már egyáltalán nem volt olyan fontos számomra. Mindig örömmel veszek részt az Oscar-gálán, és jól érzem magam. Leginkább azt várom, hogy díjátadóként megkapjam az ajándékcsomagot. Természetesen mindent odaajándékozok ilyenkor a családomnak; a lányomnak és a feleségemnek is... Szóval ez tök király, de egyébként már nem nagyon izgat, túl vagyok rajta.

A színész emellett arról is beszélt, hogy milyen típusú filmszerepeket szeretne inkább vállalni már:

Soha nem fogom hagyni, hogy az Oscar-díj legyen a színészi sikerem vagy kudarcom mércéje. Az én sikerem mércéje a boldogság: Elégedett vagyok-e azzal, amit csinálok? Nem csinálok aranyszoborvadász filmeket. Tudod, azokat, amiknél azt mondják: "Ha ezt a filmet megcsinálod, akkor tuti Oscart kapsz". Nem, köszönöm. Inkább leszek Nick Fury. Vagy jól érzem magam Mace Windu szerepében, miközben fénykarddal a kezemben hadonászok.

Mi is csak osztani tudjuk a színész szavait: mindenki azt csinálja és abban szerepeljen, amit jónak lát, és amit élvezetből csinál.

Ezt láttad már?

Rengeteg hír, cikk és kritika vár ezen kívül is a Puliwoodon. Iratkozz fel a hírlevelünkre, mert kiválogatjuk neked azokat, amikről biztosan nem akarsz lemaradni.


Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.