Hirdetés

Simon Kinberg rendezheti a következő X-Men-mozit?

|

A széria forgatókönyvírója és producere dirigálhatja a következő mutáns kalandot.

Hirdetés

A Foxnál lassan akkora a fejetlenség mutáns fronton, mint a Warnernél a DC Filmes Univerzum bővítésénél/érdemi alapozásánál. Annyi bizonyos, hogy a Csillagainkban a hiba rendezője, Josh Boone nem sokára nekiáll az X-Men: New Mutatnts forgatásához, amely egyfajta spin-off lesz és eddig a vásznon nem látott ifjú mutánsokat állít a középpontba. A Deadpool folytatása is lassan sínre kerül, ami szükséges is, ha tartani akarják a 2018-as dátumot, amikorra a Fox három X-Men filmnek foglalta le a premierjét. Eddig meg nem erősített források szerint a harmadik az új X-Men mozi lesz, ami vélhetően a Supernova címet viseli majd, a 90'-es években játszódik majd és a Főnix-sagát dolgozza fel. Bryan Singer visszatérése a rendezői székbe eddig nem nyert megerősítést Singer hezitálása miatt, de vélhetően csak felügyeli majd a munkálatokat, mivel az egyelőre cím nélküli Matt Nix (Burn Notice, Minden lében négy kanál) által felügyelt X-Men-sorozat pilotját fogja dirigálni, ami ütné az új mozi előkészületeit. A pletykák szerint ugyanis a Supernova forgatása idén júniusban kezdődne, nem sokkal a New Mutants munkálatai után - amelyek májusban veszik kezdetüket - viszont rendező még nincs, amelyet azért a széria nem szokott félvállról venni. Talán ez a probléma oldódna meg, méghozzá házon belül.

Hirdetés

Az X-Men: Apokalipszisben az ifjú Jean Grey-t alakító Sophie Turner a BAFTA díjátadón elárulta, hogy a Trónok harca 8. évadának forgatása előtt - néhány egyéb projekt mellett - az új mutáns-mozit is leforgatják, így a júniusi forgatás eléggé valószínűsíthetőnek tűnik. Ha ez így van, akkor viszont az előkészületek már vannak annyira előrehaladott állapotban, hogy ez nem okozhat gondot, hiába nincs még (hivatalosan) rendező. Úgy tűnik azonban, hogy a széria felett basáskodó író-producer, Simon Kinberg veheti a kezébe a gyeplőt, legalábbis belsős információk szerint.

Ez elsőre olyannak tűnik, mintha Kevin Feige rendezne egy Marvel-filmet (ami bizonyos értelemben eddig is így volt) és Kinberg ugyan néhány félrenyúlását (khm... Fantasztikus Négyes) leszámítva sikeres producer az X-Men sorozaton kívül is (Sherlock Holmes, Mentőexpedíció), valamint Az ellenállás vége óta forgatókönyvírói minőségben is ott sündörög a széria körül, rendezői tapasztalata egyáltalán nincs, ami merész húzás egy ekkora költségvetésű produkció esetében. Pont olyan eset, mint amikor Roberto Orci volt sokáig a bejelentett rendező a Star Trek: Mindenen túl esetében, aztán végül kijjebb rudalták és jött a helyére Justin Lin. 

Amennyiben Kinberg áll a Supernova élére (a forgatókönyvvel már elkészült), okkal lehetnek idegesek a rajongók. A sorozat aktuális darabjait mindig tapasztalt rendezőkre bízták, az pedig már más tészta, hogy a produktumok nem úgy sikerültek, ahogy. Hiszen Singer 3 remek rendezés után összehozott egy megosztó Apokalipszist, míg James Mangold az első Farkassal egy jobbára jellegtelen mozit dirigált, most pedig a Logan zsenialitásától hangos a szaksajtó. Kinberg egyetlen rendezői tapasztalata ellenben annyi, amennyit a Fantasztikus Négyes kármentése során végzett (és csodát így se tudott tenni), produceri és írói munkássága pedig eléggé felemás, mert hiába vette szárnyai alá a Deadpool stábját (Tim Miller és Ryan Reynolds nem győztek hálálkodni neki), az olyan alkotásokat se felejtsük el, mint Az ellenállás vége, a Hipervándor, a Kémes hármas, vagy az Abraham Lincoln, a vámpírvadász.

Akár Kinberg rendezi végül, akár nem, még számtalan kérdés merül fel a produkcióval kapcsolatban: James McAvoy a New Mutantsban biztosan felbukkan, Nicholas Houltot se lehet nehéz megszerezni, ellenben Jennifer Lawrence és Michael Fassbender újraszerződtetése a sztárstátuszuk miatt, amit Az elsők óta kivívtak maguknak, nem lesz könnyű (habár mindketten csúfosan buktak anyagilag és kritikailag is a legutóbb az Utazókkal és az Assassin's Creeddel). És vajon sikerül új lendületet adni a franchise-nak? Elvégre a széria inkább nemzetközi szinten erős, az Apokalipszis mindössze 550 milliót keresett, ellenben a sokkal kevesebbe került Deadpool 783 milliójával. Annyi bizonyos, hogy ismét 10 évet ugrunk az időben, és a sztori a 90'-es években fog játszódni, az X-Men 2 óta pedzegetett Főnix történetét bontják ki végre, és ha hihetünk Singer korábbi ígéretének, ezúttal kiviszik a mutánsokat az űrbe. Szerintetek Kinberg ennyi tapasztalattal megbirkózna a feladattal, vagy jöjjön a helyére valaki más? Ha utóbbi, akkor ki lenne a megfelelő rendező? Mi már tippelgettünk párat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.