Hirdetés

A Solo: Egy Star Wars-történet rendezőjének köszönhetjük a meglepetés cameót

|

Ron Howard személyesen ügyködött azon, hogy létrejöhessen a film egyik emlékezetes jelenete.

Hirdetés

Vigyázat, erősen SPOILERES tartalom!

Ugyan a Solóban ellőtt kikacsintások és fanservice jelenetek egy jelentős részére a felkészült rajongók talán számíthattak, az mindenkit váratlanul érhetett, hogy az előzmény trilógia ikonikus sith-je, Darth Maul is tiszteletét tette egy jelenet erejéig. Kiderült, hogy Maul áll a Vörös Hajnal bűnügyi hálózatának működése mögött, mi pedig egy hologram formájában láthattuk a "kétpengéjű" fénykardról is elhíresült sith-et.

Hirdetés

Maul színre lépése igencsak megosztó tényező a rajongók között, azzal együtt is, hogy egy esetleges Solo-folytatást is kilátásba helyezett a karakter cameója. A Marvel Filmes Univerzum stáblistás jeleneteihez hasonló snittet a film társírója, Jonathan Kasdan ötlötte ki, ám a rendezőnek, Ron Howardnak hatalmas szerepe volt abban, hogy mindez már a Solo során megvalósulhasson.

Howard a /Filmnek adott interjújában beszélt Maul jelenetéről, többek között azt is elárulta, hogy a forgatókönyv kezdeti fázisaiban egy névtelen karakter állt Maul helyén, akire a film során egyszerűen csak "Főnökként" hivatkoztak volna. Akkor még a kreatív csapat nem határozta el, hogy ki is legyen a titokzatos illető, ám Maul a lehetőségek között volt. Miután Howard a film munkálatainak nagyjából felénél váltotta az eredeti rendezőpárost, rögvest azon volt, hogy valósággá tegye Darth Maul visszatérését.

Eleinte csak "Főnöknek" nevezték. Amikor csatlakoztam a stábhoz, azt gondoltam, hogy tudják, melyik karakterről van szó, csak még nem akarták megnevezni. Tévedtem. Viszont Maul a jelöltek listáján szerepelt. Én pedig nagyon durván lobbiztam azért, hogy őt válasszák. Úgy gondoltam, hogy lenne értelme a szerepeltetésének. A fiamat is, aki egy elkötelezett Star Wars-rajongó már kisgyerek óta, nagyon felcsigázta az ötlet. Szerintem az újabb generáció is egy kifejezetten érdekes ötletnek tartotta volna Maul visszahozatalát. Ezt követően kutakodtam egy kicsit, utánajártam annak, hogyan működött a karakter máshol, és arra jutottam, hogy jó lesz ez. A Kasdan fivéreknek is tetszett az ötlet.

Szerintetek is okos húzás volt Maul visszatérése, vagy nem több, mint egyszerű fanservice?

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.puliwood.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.